joi, 25 aprilie, 2024

Recomandarile politistilor pentru Sarbatori in siguranta

Distribuie:

Publicat:

Peste 450 de poliţişti vasluieni vor fi la datorie în perioada minivacanței de Crăciun și vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, atât a celor ce se comit cu violenţă cât şi a celor care vizează patrimoniul. De asemenea poliţiştii rutieri vor desfăşura activităţi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere şi pentru fluidizarea traficului rutier.

 Peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui vor acționa zilnic, în cadrul dispozitivului de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

          Poliţiştii angrenaţi suplimentar fac parte din structurile de ordine publică, poliție rutieră şi alte structuri și vor asigura ordinea şi liniştea publică în locurile în care se vor organiza manifestările specifice sărbătorilor de iarnă, fiind pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi, totodată, să intervină atunci când situaţia o va impune.

În această perioadă, peste 30 de polițiștii rutieri vor acţiona zilnic, pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucât în aceste zile se anticipează valori ridicate de trafic, a fost suplimentat numărul polițiștilor pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică.

Pentru o deplasare în siguranță, Poliția Română atrage atenția cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere. De asemenea, având în vedere condiţiile meteo pe majoritatea tronsoanelor de drum, înainte de a pleca, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

În caz de trafic aglomerat adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. Nu urcaţi la volan după ce aţi consumat băuturi alcoolice, respectaţi regimul legal de viteză şi la primele semne de oboseală parcaţi autovehiculul şi odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psihomotorii necesare conducerii în siguranţă.

 

Pentru a avea sărbători fără evenimente negative, poliţiştii vasluieni vă recomandă:

          Atenţie la colindători!  Nu permiteţi accesul în locuinţa dumneavoastră a persoanelor necunoscute, care vin în prag de sărbători, cu pretextul că vă colindă! Învăţaţi şi copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveţi în grijă să nu deschidă necunoscuţilor. Nu lăsaţi uşile apartamentelor sau porţile caselor neasigurate.

          Fiind luna cadourilor, luna în care obişnuim să dăruim celor care au nevoie de sprijin, vă sugerăm să fiţi atenţi la cei care vă acostează invocând diferite cauze sau situaţii disperate ale unor persoane bolnave care au nevoie de donaţii în bani. Cei care vă abordează pentru diferite acte de caritate pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela!

          Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice!   Nu intraţi în dispute cu persoane aflate în stare de ebrietate avansată! Conflictul poate degenera în violenţă fizică iar rezultatul ar putea fi tragic. De asemenea, dacă aţi consumat alcool, feriţi-vă să urcaţi la volan. Consecinţele pot fi tragice!

 

           Vă reamintim faptul că, pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Vaslui cu suportul Instituției Prefectului Județul Vaslui, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui,  precum și al Direcției de Sănătate Publică, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri !

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului judeţ. Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Evitați aglomerările de persoane, protejaţi-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur !

 

În cazul în care sunteţi martor sau victimă a unei infracţiuni încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia apelând numărul de urgenţă 112.

 

SĂRBĂTORI FERICITE !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img