vineri, 19 aprilie, 2024

Recordul unui detinut: 24 de ore in libertate, dupa ce a fost proaspat eliberat din Penitenciarul Iasi. Nu a rezistat mult departe de celula din inchisoare

Distribuie:

Publicat:

Vasile Murariu, 35 de ani, din comuna Zamostea, Suceava, eliberat la data de 19 octombrie 2017, a rezistat 24 de ore in libertate. El a fost prins beat si fara permis la volanul unei masini, fiind retinut de catre politisti.

Odata cu intrare in vigoare a legii privind recursul compensatoriu privind eliberarile din penitenciare, proiect initiat de Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, mai multi detinuti au fost eliberati. Printre beneficiarii proiectului s-a numarat si Vasile Ionut Murariu.

Acesta a fost eliberat din Penitenciarul Iasi, unde executa o pedeapsa de sase ani si noua luni de inchisoare pentru vatamare corporala.

Barbatul din Zamostea a fost prins de politisti beat si fara permis la volanul unui BMW. Acesta a incercat sa scape de agenti, a abandonat masina, a patruns in curtea unui localnic si a fugit.

Sambata, in jurul orei 01.00, o patrula din cadrul Sectiei 13 Politie Rurala Balcauti a identificat si urmarit pe raza comunei Zamostea in apropierea pietei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani, pe nume Vasile-Ionut Murariu.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca, barbatul nu avea permis de conducere pentru nici o categorie auto. Politistii i-au solicitat conducatorului auto sa se supuna testului cu aparatul etilotest, insa acesta a refuzat, dupa care, la spital, a refuzat si recoltarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

In urma continuarii cercetarilor si in baza probatoriului administrat, fata de cel in cauza, s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, fiind incarcerat in arestul I.P.J. Suceava, dupa care, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti, care a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile si interdictia de a parasi localitatea de domiciliu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img