marți, 19 martie, 2024

Recordurile anului 2022: Creşterea spectaculoasă a preţurilor, incendiile devastatoare şi domnia reginei Elisabeta a II-a

Distribuie:

Publicat:

Anul 2022 s-a evidenţiat printr-o serie de recorduri, care variază de la creşterea spectaculoasă a preţurilor şi până la incendiile devastatoare şi domnia reginei Elisabeta a II-a, după cum consemnează luni AFP.

Creşterea preţurilor

Invadarea Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, a făcut să crească preţurile la energie şi la alimente: indexul preţurilor alimentare calculat de FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură) a atins în luna martie un vârf istoric, la fel şi tariful gazului pe piaţa europeană, potrivit Agerpres.

Acest lucru s-a tradus printr-o creştere a inflaţiei de-a lungul întregului an, cu +10,6% în luna octombrie în zona euro, cea mai mare valoare înregistrată de acest indice de la înfiinţarea sa în anul 1997.

Flux de refugiaţi

Războiul din Ucraina a determinat şi cel mai important aflux de refugiaţi în Europa după sfârşitului celui de-Al Doilea Război Mondial: peste 6 milioane spre ţările limitrofe şi 8 milioane de strămutaţi pe plan intern, a estimat în mai Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). La scară planetară, numărul persoanelor dezrădăcinate a depăşit pentru prima dată pragul de 100 de milioane.

COntinuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img