News Flash:

Referendum privind aderarea Ucrainei la NATO

23 Aprilie 2015
1412 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Petro Porosenko si-a anuntat intentia de a organiza un referendum privind aderarea Ucrainei la NATO. 'Intentionez sa desfasor un referendum pentru ca poporul sa decida', a declarat liderul ucrainean, subliniind ca aderarea Ucrainei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este o 'chestiune fundamentala' pentru tara sa. 'Europa nu poate fi completa fara Ucraina', a afirmat Porosenko, adaugand ca este constient ca tara sa are nevoie de o 'reforma din interior pentru a se ralia standardelor europene'. In acest sens, presedintele Porosenko a apreciat ca Ucraina a efectuat deja modernizarea necesara a armatei sale.

In acelasi timp, Porosenko nu a exclus ca tara sa sa adere la un alt sistem european de securitate colectiva, relateaza RIA Novosti. 'Poate ca nu va fi in formatul NATO, poate ca in cativa ani Europa va avea propriul sistem de securitate colectiva', a adaugat el. In orice caz, Porosenko considera ca acordurile internationale de pana acum privind securitatea in Europa nu mai functioneaza. Referitor la relatiile ruso-ucrainene, presedintele Ucrainei a declarat: 'Nu ne alegem vecinii. Ne-am fi dorit un vecin ca Franta, dar avem Rusia', potrivit paginii electronice a postului de televiziune iTele. 'Trebuie sa invatam sa traim in pace cu poporul rus, sa traim in pace cu statul rus', a subliniat presedintele ucrainean, citat de TASS.

Despre Crimeea, Petro Porosenko a spus ca 'a fost 'un anschluss' (anexare), o adevarata provocare pentru securitatea Europei', iar peninsula din Marea Neagra va fi 'intotdeauna ucraineana, ea este parte inalienabila a Ucrainei'. Ucraina este un stat in situatie de razboi, a indicat presedintele ucrainean, referindu-se la situatia interna. 'Astazi, pe frontul din Ucraina oamenii mor. Am pierdut deja mai mult de 6.000 de militari si civili', a subliniat Porosenko, apreciind ca regimul de incetare a focului nu este respectat pe deplin in zona de conflict.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042274 (s)