vineri, 29 martie, 2024

Referendumul initiat de Klaus Iohannis si OUG 14/2017, pe agenda Parlamentului de saptamana viitoare

Distribuie:

Publicat:

Ordonanta care abroga modificarea codurilor penale si referendumul initiat de presedintele Klaus Iohannis vor fi pe agenda Parlamentului de saptamana viitoare, in conditiile in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a facut un apel pentru adoptarea in cel mai scurt timp a OUG 14/2017.

Presedintii celor doua Camere ale Legislativului au decis organizarea unei sedinte a Birourilor Permanente Reunite, luni, incepand cu ora 12.00, pentru a convoca plenul reunit care supune votului avizul favorabil dat de comisiile juridice inititivei presedintelui Iohannis de a organiza un referendum privind continuarea luptei anticoruptie.

Comisiile juridice au facut recomandarea ca intrebarea care va fi pusa in cadrul referendumului sa respecte Constitutia, deciziile CCR si recomandarile Comisiei de la Venetia.

Presedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a atras atentia pe parcursul dezbaterii asupra efectelor pe plan international ale referendumului, facand trimitere la Conventia Natiunilor Unite impotriva coruptiei de la New York transpusa in legislatie de Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img