vineri, 29 martie, 2024

Regele Mihai este grav bolnav

Distribuie:

Publicat:

Principesa Margareta si Principele Radu au ajuns, luni, in Elvetia, pentru a il vizita pe Regele Mihai, Casa Regala precizand ca starea de sanatate a regelui “este fragila, dar prezinta stabilitate.”

“Luni, 26 iunie 2017, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu au sosit in Elvetia, intr-o vizita de familie, pentru a sta cateva zile alaturi de Majestatea Sa Regele Mihai, la resedinta sa privata. Starea de sanatate a Majestatatii Sale este fragila, dar prezinta stabilitate. Regele Mihai este linistit, are multumire sufleteasca si apreciaza ingrijirea echipei sale medicale. Alaturi de Rege sunt permanent angajati ai Casei Majestatii Sale, detasati in Elvetia, si doua maici ortodoxe”, transmite Casa Regala.

Regele a implinit anul trecut, pe 25 octombrie, 95 de ani si iar starea sa de sanatate a fost afectata de o leucemie cronica, informeaza Mediafax.

Anul trecut, in martie, Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a decis sa se retraga din viata publica, in favoarea Principesei Mostenitoare Margareta a Romaniei. Consiliul Regal reunit a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus unei operatii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicala au fost: “carcinomepidermoid metastazant”si “leucemie cronica”

Regele Mihai I a decis sa transmita urmatorul mesaj: “In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img