vineri, 26 aprilie, 2024

Regimul centenarilor, Okinawa: ce să mănânci ca să trăieşti 100 de ani

Distribuie:

Publicat:

Okinawa este numele unei insule din Japonia recunoscută pentru speranţa foarte mare de viaţă a oamenilor care locuiesc aici. Secretul longevităţii ţine şi de alimentaţia lor foarte sănătoasă, care a dat numele unui regim, Okinawa

Bogată în legume, fructe şi peşte, dieta Okinawa promovează sănătatea şi longevitatea. Potrivit grupului de cercetare Okinawa Centenarian Study, longevitatea și prevalența scăzută a bolilor legate de vârstă a oamenilor care trăiesc pe această insulă din Japonia sunt legate de modul de viață și de particularitățile genetice ale locuitorilor, dar și de dieta lor tradițională, informează santemagazine.fr.

Medicul Makoto Suzuki este cel care s-a interesat de acest regim al oamenilor din Okinawa, după ce a ajuns pe această insulă în anii 1970. Doctorul a fost uimit de numărul mare de localnici care trăiesc 100 de ani. Studiile sale ulterioare sunt primele care au subliniat că o dietă săracă în grăsimi saturate și calorii este secretul speranţe de viaţă ridicate. Dieta centenarilor din Okinawa și modul lor de viață au câștigat popularitate de-a lungul anilor şi au fost scrise numeroase articole şi cărţi legate de acest regim.

Continuarea pe clicksanatate.ro

.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img