vineri, 19 aprilie, 2024

Regina Elisabeta ar avea din nou probleme de sănătate. Suverana ar putea fi înlocuită

Distribuie:

Publicat:

Regina Elisabeta este unul dintre cele mai importante personaje ale momentului. Suverana a ajuns la venerabila vârstă de 95 de ani și își continuă îndatoririle pe care le are. Se pare, însă, că acum nu mai este într-o stare foarte bună și nu poate participa la un eveniment politic important, din cauza problemelor de sănătate.

Regina Elisabeta s-ar simți rău

Regina Elisabeta trece printr-o perioadă destul de dificilă. De ceva timp, suverana are probleme de sănătate, dar niciodată nu a vorbit despre ele și reprezentanții nu le-au confirmat. De data aceasta, însă, oficialii au explicat cum stă, de fapt, situația la Casa Regală.

Palatul Buckingham a confirmat lunea trecută faptul că Regina Elisabeta va lipsi de la deschiderea sesiunii parlamentare pentru prima dată în 59 de ani. Se pare că „problemele episodice de mobilitate” sunt motivul pentru care nu va putea participa la acest eveniment important, ceea ce înseamnă că are probleme de sănătate și nu este într-o stare prea bună.

„Regina continuă să aibă probleme de mobilitate episodice şi, după consultarea cu medicii săi, a decis – cu părere de rău – să nu participe la discursul tronului”, a indicat palatul într-un comunicat.

Cine o înlocuiește pe Regină

Palatul Buckingham a transmis că Regina și-ar fi dorit să participe la acest eveniment care marchează începutul anului parlamentar, dar medicii i-au recomandat repaus. Specialiștii au consultat-o și au decis că starea ei de sănătate nu îi permite să susțină acest discurs. Pentru prima dată în istorie, ea va fi înlocuită de fiul ei, Prințul Charles.

Nu este prima dată când apar probleme la acest eveniment. Tot din cauza complicațiilor, protocolul a fost modificat pentru a-i permite Reginei să nu mai poarte Coroana Imperială de Stat din cauză că este foarte grea sau robele ceremoniale, în timp ce anul trecut a fost scurtată ceremonia din cauza pandemiei. Regina a mai lipsit și în 1959 şi în 1963 pentru că era însărcinată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img