joi, 28 martie, 2024

Regina Elizabeth a II-a, prima iesire importanta de la inceputul crizei COVID-19: a vizitat un laborator militar

Distribuie:

Publicat:

Regina Elizabeth a II-a a efectuat joi prima sa vizită importantă de la începutul crizei sanitare cauzată de pandemia covid-19, în martie, la un laborator militar care a participat la ancheta cu privire la otrăvirea cu noviciok a fostului dublu agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, în 2018, relatează Reuters.

Experţi de la laboratorul ”top-secret” din Porton Down, în sud-vestul Angliei, au stabilit că acest agent neurotoxic dezvoltat de către armata sovietică în anii '70 şi '80 a fost folosit împotriva lui Serghei şi Iuliei Skripal, găsiţi inconştienţi pe o bancă publică, în oraşul Salisbury, în marte 2018, potrivit news.ro.

Ei au supravieţuit atacului, imputat unor agenţi ruşi susţinuţi de Moscova, însă o femeie, Dawn Sturgess, a murit după ce a pus mâna pe sticla care conţinea otrava.

Aceeaşi substanţă a fost identificată în organismul opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a primit îngrijiri la Berlin.

Kremlinul respinge orice responsabilitate în ambele cazuri.

În prima sa apariţie publică în afara Castelului Windsor, în care şi-a petrecut carantina, regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 94 de ani, a fost însoţită de către nepitul său, prinţul William.

Ei inaugurează un nou departament al laboratorului specializat în analiza medico-legală a substanţelor explozive.

De la începutul crizei sanitare cauzate de pandemia covid-19, regina a apărut în public doar în iunie, cu ocazia unei defilări militare organizate de ziua sa de naştere, la Castelul Windsor, şi la ceremonia înnobilării lui Sir Tom Moore, căpitanul în vârstă de 100 de ani care a emoţionat o mare parte a opiniei publice strângând fonduri pentru susţinerea serviciilor de sănătate, depăşite de pandemie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img