miercuri, 24 aprilie, 2024

Regina Noor, mama printului Hamza, plasat ‘in resedinta supravegheata’, denunta o ‘calomnie’

Distribuie:

Publicat:

 

Regina Noor, mama prinţului Hamza, care a anunţat sâmbătă seara că a fost plasat 'în reşedinţă supravegheată' în capitala iordaniană Amman, a denunţat duminică o 'calomnie' şi a afirmat că se roagă 'pentru ca adevărul şi justiţia să aibă câştig de cauză pentru toate victimele nevinovate', transmite AFP.

Regina Noor, a patra şi ultima soţie a fostului rege Hassan, decedat în 1999, a postat pe Twitter a doua zi după un val de arestări la Amman 'din motive de securitate' şi după declaraţia fiului său, prinţul Hamza, că a fost plasat 'în reşedinţă supravegheată' de către putere, potrivit agerpres.ro.

Într-o înregistrare video transmisă BBC de avocatul său, prinţul Hamza a afirmat că şeful de stat-major al armatei a venit la domiciliul său pentru a-l anunţa că "nu i se permite să iasă din locuinţă". El a negat participarea la vreun complot şi a acuzat autorităţile ţării sale de "corupţie" şi "incompetenţă".

Într-un comunicat, şeful statului-major iordanian, generalul Yousef Huneiti, a afirmat că prinţul Hamza a fost "îndemnat să înceteze activităţile care ar putea fi utilizate pentru a submina stabilitatea şi securitatea regatului", dar a dezminţit arestarea acestuia.

Hamza, în vârstă de 41 de ani, este fiul cel mic al regelui Hussein şi al soţiei sale americane, regina Noor, născută Lisa Halaby. Conform dorinţei tatălui său, Hamza a fost desemnat prinţ moştenitor atunci când fratele său vitreg Abdallah a devenit rege în 1999. În 2004, acesta l-a deposedat de titlu, atribuindu-i-l fiului său cel mare, Hussein.

Autorităţile iordaniene au dat asigurări că vor furniza mai multe detalii despre evenimentele petrecute sâmbătă seara la Amman.

Conform agenţiei oficiale iordaniene Petra, autorităţile i-au arestat pe un fost consilier al regelui, Bassem Awadallah, şi un număr neprecizat de alte persoane, din 'raţiuni de securitate'.

Cotidianul american Washington Post a evocat un complot vizând înlăturarea regelui de la putere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img