joi, 18 aprilie, 2024

Regizorul Cristian Mungiu prezent la Vaslui!

Distribuie:

Publicat:

După trei ani, regizorul Cristian Mungiu a revenit la Vaslui cu R.M.N., cel mai nou film care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes. Filmul a primit recenzii elogioase, fiind achiziționat spre difuzare până la încheierea festivalului în peste 40 de țări.

La întâlnirea cu regizorul, moderată de Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul”, au participat zeci de vasluieni, printre care și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

„Am ținut să aflu povestea acestui film, care a fost lăudat în Europa și America și mă bucur că vasluienii apreciază cinematografia românească, una relevantă pentru cea europeană. Am văzut un public numeros, dornic să vadă filme de calitate, dar și să îi cunoască pe regizorii de valoare din țara noastră”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Regizorul Cristian Mungiu descrie filmul ca fiind „o poveste despre raportul dintre vremurile de odinioară – percepute ca fiind mai de încredere pentru că ne deveniseră familiare – și vremurile actuale, resimțite ca haotice. Este deopotrivă o poveste despre auto-amăgirea generată de un set de valori europene care rămân mai degrabă un deziderat decât o împlinire. Este o poveste despre intoleranță și discriminare, despre prejudecăți, stereotipuri, autoritate și libertate, o poveste despre lașitate și curaj, despre individ și mase, despre destinul personal versus cel colectiv. Este, de asemenea, o poveste despre supraviețuire, despre sărăcie, despre frică și un viitor neliniștitor”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img