News Flash:

Reguli impuse de DSVSA Vaslui crescatorilor de animale in contextual epidemiei de “Limba albastra”

3 Septembrie 2014
2001 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia Sanitar Veterinara si Siguranta Vaslui a pus in aplicare o serie de interdictii crescatorilor de animale vasluieni, in contextul epidemiei de “limba albastra”. Masurile au fost luate imediat dupa ce in judetul vasluian au fost identificate si confirmate doua focare active ale bolii” Bluetongue”. Masurile impuse de autoritatile competente vasluiene sunt: - Se interzice vanzarea animalelor in targuri. - Se interzice circulatia animalelor din speciile respective; este permisa numai in zona de protectie de la nivelul judetului (si numai in interiorul judetului), cu respectarea urmatoarelor masuri: A) examinarea clinica (inclusiv termometria) a animalelor de catre medicul veterinar de libera practica sau medicul veterinar oficial, iar animalele sa fie clinic sanatoase; B) dezinsectia si dezinfectia mijlocului de transport cu intocmirea unui proces verbal de dezinsectie, respectiv dezinfectie; C) asigurarea cu plasa de protectie impotriva tantarilor a mijloacelor de transport;

De asemenea este interzis ca un animal sa fie scos din exploatatie daca acesta nu este sacrificat in cel mult douazeci si patru de ore, iar circulatia animalelor dintr-un judet in altul se va face doar cu avizul celor de la DSVSA, bineinteles cu prevederile din Regulamentul 1266/2007.

“Modul privind evolutia focarelor de boala de la nivelul judetului cat si alte masuri ce vor fi instituite va vor fi comunicate in cel mai scurt timp”, a mentionat pentru Adevarul.ro, Traian Petcu, directorul DSVSA Vaslui.

dsvsa vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0988 (s) | 23 queries | Mysql time :0.044278 (s)