News Flash:

Reguli noi pentru proprietarii de locuințe. La cât timp se citește contorul de energie electrică

19 Mai 2022
643 Vizualizari | 0 Comentarii
Ce trebuie sa stie toti romanii despre contoarele de energie electrica Multi fac aceasta greseala si se pot trezi cu facturi uriase la curent 1280x720

Noi reguli pentru toți proprietarii de locuințe! Piața de energie electrică vine cu noi schimbări acum, astfel că multe dintre lucrurile pe care oamenii le știau, vor lua o altă întorsătură. Iată la cât timp se citește acum contorul de energie electrică, după noile modificări care au fost făcute!

Facturile mari la energia electrică au intrat în atenția tuturor de mai multe luni, însă acum, ceea ce ține în suspans românii pe piața de energie este legată de noile reguli care au intrat deja în vigoare.

Noi reguli pe piața de energie electrică

Anul 2022 nu a venit cu schimbări doar în ceea ce ține de prețul exagerat de mare, ci și în privința regulilor, care sunt acum atât pentru furnizorii de energie electrică, cât și pentru distribuitori. Mai concret, de acum înainte citirea indexului de către distribuitori va fi făcută la maximum 3 luni.

Prin această regulă nouă, facturile de regularizare vor fi mai dese, iar de asemenea calculate pe perioade mai scurte, astfel că se reflectă consumul corect de energie electrică într-un timp mai util.

„De anul acesta, clientul va fi vizitat mai des pentru citirea cotorului de către un reprezentant al companiei noastre. În trecut, exista pentru distribuitori obligatia de a face semestrial citirea contorului, începand cu anul acesta, perioada a fost redusă la maximum 3 luni. Vorbim strict despre contoarele traditionale sau despre cele inteligente care nu au fost încă inregistrate in sistemul de citire la distanta. Pentru majoritatea contoarelor inteligente, datele despre cantitatile de energie masurate sunt transferate direct în sistemele noastre informatice.

Eforturile noastre se îndreaptă către digitalizarea completă a acestui serviciu. Investim in continuare în instalarera contoarelor inteligente. In paralel lucram la dezvoltarea unei soluţii online care să permita citirea contoarelor la distanta în cazul exceptionale”, a declarat Raluca Chiriac, manager Operațiuni Comerciale E-Distribuție Muntenia.

O să fie introdus un al doilea furnizor de citiri

Ei bine, schimbările nu se opresc aici, ci continuă! Prin urmare, reprezentantul E-Distribuţie Muntenia a explicat și faptul că, dacă până acum citirile erau făcute de reprezentanţi ai Poştei Române, odată cu aceste modificări legislative o să fie introdus un al doilea furnizor de citiri.

Prin urmare, dacă luna aceasta o să vină un reprezentant de la Poșta Română, peste trei luni cel care o să își facă șimțită prezența o să fie cel de al doilea furnizor de citiri care a fost adus prin noile modificări de pe piața de energie electrică.

„Clientii din zonele noastre de distributie stiu deja că o parte din aceste citiri sunt făcute de reprezentanţi ai Poştei Române. Odata cu aceste modificari legislative a trebuit sa introducem un al doilea furnizor de citiri în relatia cu clientul. Daca luna aceasta contorul este citit de catre un reprezentant al Poştei, peste trei luni acesta va fi citit de catre o alta persoană. Conform contractelor, aceste persoane sunt obligate să se legitimeze in momentul în care vine sa citească contorul.

Clientul trebuie sa stie ca de la 1 iulie vom avea trei surse principale când vorbim despre cantităţile facturate. Prima sursa vine din citirea distribuitorului. În cazul in care aceasta lipseste, putem lua in calcul indexul transmis de catre client. Daca nu avem nici citirea distribuitorului şi autocitirea clientului, atunci va fi utilizata conventia de consum, o alta nouatate a acestui an”, a mai explicat managerul Operațiuni Comerciale E-Distribuție Muntenia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1053 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035897 (s)