joi, 25 aprilie, 2024

Reguli stricte pentru preotul Visarion Alexa. Ce îi este complet interzis parohului

Distribuie:

Publicat:

Celebrul preot Visarion Alexa este implicat în acest moment într-un scandal de zile mari. De când s-a aflat că a agresat o enoriașă la spovedanie, problemele au început pentru el. Acesta este reținut în acest moment și de acum înainte este obligat să respecte mai multe reguli.

Visarion Alexa, sub control judiciar

Magistrații Judecătoresei Sectorului 6 au decis să îl plaseze pe preotul de la Biserica Pogorârea Sfântului Duh din Capitală sub control judiciar pentru 60 de zile. Visarion Alexa a intrat în atenția oamenilor legii după ce a fost acuzat că a agresat o enoriașa la spovedanie și chiar și-a recunoscut fapta.

Până când va fi judecat de final și va fi luată o decizie pentru el, acesta se află sub control judiciar. Are de respectat mai multe reguli, iar în caz contrar, ajunge din nou după gratii. Așadar, trebuie să se prezinte regulat la organul de supraveghere desemnat, adică I.P.J. Giurgiu – Post de Poliţie Joiţa.

De asemenea, el trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat și să informeze organele de supraveghere în cazul în care își schimbă locuința. Cel mai important, nu are voie să părăsească țara decât dacă primește aprobare din partea organelor responsabile de controlul lui.

Visarion nu mai poate profesa

Cea mai grea lovitură este faptul că nu își mai poate exercita meseria de preot până când nu se clarifică lucrurile. În plus, nu are voie să ia legătura cu cea care l-a acuzat, nici măcar prin intermediul altor persoane și nici să se apropie de aceasta la mai puțin de 300 de metri.

Visarion Alexa și-a recunoscut faptele, dar susține că nu a forțat-o pe femeie. Între ei ar fi fost mai mult decât o relație preot-enoriașă. Erau buni prieteni și din acest motiv ar fi degenerat lucrurile.

“Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022.

Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat avocata preotului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img