joi, 28 martie, 2024

Relatia poetului Byron cu Augusta – Un incest celebru

Distribuie:

Publicat:

Relatia poetului Byron cu Augusta. George Gordon Byron a fost considerat un rebel al societăţii engleze. A reuşit să creeze prin poeziile sale “eroul byronian”. Tânărul misterios, talentat şi singuratic, ce ascunde sfidător un păcat teribil.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale sunt poemele narative Pelerinajul lui Childe Harold și Don Juan. Cel din urmă a rămas incomplet din pricina morții poetului.

A fost descris de către Lady Caroline Lamb ca „un om nebun, rău și periculos a-l cunoaște”.

George Gordon Byron este considerat de către greci drept erou naţional.  El a călătorit pentru a lupta împotriva turcilor în Războiul de independență al Greciei

Byron avea din abundenţă păcate. Atracţia faţă de băieţi puberi, apelarea la prostituate şi încălcarea tabuului sexual suprem, incestul. Poetul şi-a sedus sora vitregă căsătorită, Augusta Leig. Din relaţie a rezultat o fiică, Medora.

Relatia poetului Byron cu Augusta – Un incest celebru

Relația lui Byron cu Augusta a încălcat toate barierele morale ale societății engleze.

Augusta ii semăna atât de mult ca înfăţişare şi temperament, încât Byron ajunsese să o considere un alter ego.

Căsătoria nefericită a împins-o în braţele lui Byron.

Această relaţie a lui Byron era prea scandaloasă chiar pentru o societate tolerantă. A încercat să se refugieze într-o căsătorie de convenienţă cu tânăra, bogată şi naivă Annabella Milbanke.

Au avut împreună o fiică, dar Annabella l-a părăsit după numai un an de la căsătorie. Din motive rămase necunoscute, Byron şi Augusta au mers împreună la o recepţie oferită de lady Jersey.

Brusc, femeile au dispărut din sală, iar bărbaţii au refuzat să-i strângă mâna. Cel mai celebru poet al ţării devenise un paria.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img