vineri, 19 aprilie, 2024

Relaxare a restrictiilor de intrare in Germania pentru o zi – Ce sarbatoare nationala a induplecat autoritatile

Distribuie:

Publicat:

Poliţia germană a relaxat pentru o zi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mamei, regulile sale stricte de intrare pe teritoriul Germaniei impuse pentru a împiedica răspândirea pandemiei de coronavirus, informează duminică dpa, potrivit Agerpres.

Poliţia federală a decis să accepte vizitele cu ocazia Zilei Mamei drept un motiv valid şi verificabil pentru a intra în Germania.

În ultimele patru săptămâni, era nevoie de un motiv valid pentru a trece frontiera. Astfel, trecerea era permisă şoferilor de camion, lucrătorilor medicali sau navetiştilor din regiunile de frontieră.

Se menţin controale la frontierele Germaniei cu Danemarca, Franţa, Luxemburg, Elveţia şi Austria.

"Informaţia oferită la controalele de la frontiere trebuie să fie credibilă şi verificabilă", a subliniat poliţia federală germană.

Ministrul de interne german Horst Seehofer a ordonat controalele la frontiere la mijlocul lui martie, pentru a încetini propagarea COVID-19 în Germania.

Politicieni din unele landuri germane de frontieră precum şi din Luxemburg au cerut anularea controalelor la frontieră care, potrivit informaţiilor curente, ar urma să se menţină până vinerea viitoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img