vineri, 29 martie, 2024

Remedii naturale: Cele mai puternice antiinflamatoare pe care natura ți le oferă

Distribuie:

Publicat:

Inflamația reprezintă, de fapt, răspunsul natural al organismului de a se proteja și recupera în urma unei sau mai multor leziuni. Fie că este vorba de roșeață, temperatură ridicată, durere sau umflare, ne afectează pe toți.

Inflamația are funcția de a apăra organismul de substanțe dăunatoare și de a regenera țesutul vătămat. Și, cu toate că medicamentele antiinflamatoare sunt extrem de eficiente, uneori pot avea adverse nedorite.

Din fericire, există alternativele naturale, care te scapă de durere, fără a avea însă efecte secundare. Natura ne vine în ajutor cu o gama largă de antiinflamatoare, de care omul modern poate beneficia uşor, apelând la suplimente sau unguente care le au ca ingrediente-vedetă.

Conform cercetărilor din ultimile decenii, fitochimicale prezente în ierburi și condimente pot ajuta în mod eficient la tratarea și stabilizarea inflamațiilor. Aceste ingrediente naturale pot suplini cu succes antiinflamatoarele pe bază de ibuprofen, ajutând la menținerea sănătății celulelor, potrivit doctorulzilei.ro.

Ananasul

Ananasul conține o enzimă ce oferă o mână de ajutor în tratarea leziunilor musculare sau a întinderilor. De asemenea, un studiu a demonstrat că acest antiinflamator natural ajută la tratarea durerilor asociate cu artrita.

Turmericul (curcuma)

Turmericul (curcuma) este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare naturale. Este un condiment din Asia, ce conține un ingredient activ denumit curcumina cu proprietăți antiinflamatorii, recunoscut pentru ameliorarea durerilor cronice.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este recunoscut pentru numeroasele sale beneficii asupra sănătății. Acesta este în același timp și un puternic antiinflamator natural, compusul care îi dă gustul specific dovedindu-se la fel de eficient precum medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene.

Ghimbirul

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img