vineri, 19 aprilie, 2024

Remedii naturale pentru tendinita

Distribuie:

Publicat:

Tendinita se manifesta prin durere intensa, sensibilitate si inflamatie, reducerea mobilitatii în zona afectata, slabiciunea membrului afectat. Riscul aparitiei unei luxatii la nivelul muschilor si ligamentelor apare în momentul efectuarii unui efort fizic fara încalzirea prealabila a muschilor. Umerii, coatele, genunchii si gleznele sunt expuse unui risc major de aparitie a dislocarilor.

Tratamente naturiste:  Cataplasma cu usturoi: cinci-sase catei de usturoi zdrobiti se amesteca cu o lingura de ulei de masline si se aplica peste zona afectata. Se acopera cu un tifon sau o panza uscata. Cataplasma cu ghimbir: o lingura de pasta de ghimbir se amesteca cu o lingurita de pudra de turmeric si jumatate de lingurita de sare. Se aplica pe zona afectata si se leaga cu un pansament. Se pot folosi pudra de ghimbir amestecata cu apa pentru a obtine o pasta sau radacina proaspata de ghimbir rasa. Cataplasma cu frunze de eucalipt zdrobite amestecate cu trei-patru cuisoare macinate, frunze de menta si coriandru si ulei cald de cocos. Pasta obtinuta se aplica pe zona afectata si se leaga cu un pansament sau cu o panza uscata. Cataplasma cu frunze de hrean zdrobite: se aplica direct pe zona afectata si se acopera cu pansament sau cu o panza uscata.

Cataplasma cu frunze de rostopasca amestecate cu coada soricelului (flori si frunze) si radacina de brusture, toate zdrobite. Se aplica direct pe zona afectata si se acopera cu pansament sau cu o panza uscata. Masaj cu un amestec din doua linguri de ulei de susan/floarea soarelui si o lingura de terebentina/petrol lampant. Masajul zonei afectate cu un amestec dintr-un sfert de pahar de ulei de floarea soarelui si o jumatate de lingurita de camfor. Compresa cu gheata: se aplica pe zona inflamata timp de 20 minute, de mai multe ori pe zi. Remediu chinezesc: cataplasma cu un amestec din petale de gardenia, faina si vin. Se formeaza o pasta care se aplica pe zona afectata si se acopera cu un pansament sau cu o panza uscata. Baie de plante: doua maini de gheara diavolului, cimbrisor si flori de fan se fierb timp de 20-30 minute cu trei-cinci litri de apa si se toarna în apa de baie cu tot cu plante. Apa de baie trebuie sa aiba o temperatura de 34°-37°C si va dura 5-15 minute.

În momentul în care se face simtita durerea, persoana trebuie sa ia o pauza de la activitatea pe care o face, chiar cateva zile de concediu. Nu se recomanda totusi repaus total, ci doar sa se evite miscarea care face sa apara durerea. Sunt bine tolerate înotul si exercitiile în apa. Înainte de a se începe efectuarea unor exercitii fizice mai dificile, trebuie facuta încalzirea prealabila a muschilor pentru a se preveni contractia acestora si a tendoanelor. Dupa exercitii, se poate pune o compresa cu gheata pe locul inflamat si dureros. Pentru a grabi vindecarea, se recomanda ca zona afectata sa fie imobilizata printr-un bandaj elastic, prin curele sau atele.

Pentru a se diminua inflamatia, se recomanda ca zona afectata sa fie ridicata mai sus de nivelul inimii. Baia în apa calda este o buna metoda de a creste temperatura corpului si de a îmbunatati fluxul sanguin. Încalzirea tendonului înainte de o activitate solicitanta scade durerea datorata tendinitei. Peste partea dureroasa se poate pune o compresa calda care sa se mentina timp de doua-patru ore (perna electrica reglata la temperatura joasa).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img