marți, 23 aprilie, 2024

Remedii naturiste pentru anemie

Distribuie:

Publicat:

Anemia este o afectiune care apare atunci cand hemoglobina, molecula ce se gaseste in globulele rosii din sange, sufera modificari la nivel calitativ sau cantitativ. Hemoglobina este cea care transporta oxigenul de la plamani catre tesuturi si organe, astfel ca diminuarea cantitatii acestor molecule prezente in globulele rosii reduce si cantitatea de oxigen prezent la nivelul organelor, cauzand anemia. Atunci cand organismul produce prea putine globule rosii sau cand acestea nu functioneaza corect, pot aparea diferite afectiuni precum: anemia feripriva, deficienta de vitamine sau probleme ale maduvei oasoase. Iata cateva dintre cele mai frecvente tipuri de anemii: 

Anemia feripriva este cauzata de lipsa fierului din organism. Este un tip de afectiune care se instaleaza treptat si este detectata doar atunci cand apar consecinte. Un regim alimentar sarac in fier poate genera aparitia anemiei, mai ales in cazul sugarilor, copiilor, adolescentilor, veganilor si vegetarienilor.

Anemia prin deficit de Vitamina B12 si acid folic apare atunci cand organismul nu poate absoarbi aceste vitamine din alimente.

Anemia provocata de pierderea de sange. Atunci cand globulele rosii din sange sunt pierdute prin sangerare se pot instala afectiuni precum: ulcere, hemoroizi si gastrita (inflamatia stomacului) si chiar cancer.

Anemia cauzata de distrugerea globulelor rosii din organism. Atunci cand globulele rosii sunt fragile si nu pot rezista stresului sistemului circulator, ele se pot rupe prematur, cauzand un tip de anemie numita anemie hemolitica. Ea poate fi prezenta de la nastere sau se poate dezvolta mai tarziu. Uneori nu este cunoscuta cauza aparitiei, insa dintre cele cunoscute putem mentiona: afectiuni mostenite precum talasemia, diferite infectii, medicamente, venin de sarpe sau paianjen, toxinele bolilor din ficat sau rinichi, etc.

Remediile naturiste pentru tratatea anemiilor:

Fitoterapia, utilizata in scop terapeutic, are o vechime de mii de ani si o eficienta dovedita. Terapia in cazul anemiei consta in construirea moleculelor din globulele rosii, numite hemoglobine.

Fructele de acai si noni inlatura oboseala si astenia provocate de anemie. Fructele de acai sunt adevarate surse naturale de inlaturare a anemiei. Continutul de vitamine B si oligoelemente, intre care potasiu si fier, ajuta la functionarea optima a organismului. Noni, este un fruct originar din sud-estul Asiei, bogat in vitamine si minerale, precum vitamina C, vitamina A si fier, cu un efect puternic energizant si regenerant. Toate ajuta construirea globulelor rosii necesare organismului, pentru a transporta cantitatea de oxigen necesara catre organe, astfel incat previn aparitia anemiei si a altor afectiuni determinate de lipsa acestor vitamine si minerale.

Extractele de rodie, mangostan si goji, sunt si ele benefice. Te poti bucura de efectele tuturor ingredientelor-minune in suplimente naturale, extrem de eficiente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img