vineri, 29 martie, 2024

Remedii pentru vase de sange sparte pe fata

Distribuie:

Publicat:

Vasele de sange sparte pe fata au mai multi factori la baza aparitiei, insa cei mai intalniti sunt cei de mai jos:

– expunerea excesiva la soare, in special fara protectia recomandata;

– dilatarea vaselor (conditie provocata de cuperoza sau acnee rozacee);

– realizarea frecventa a unui gomaj dur;

– inaintarea in varsta;

– factorul genetic;

– dezechilibrele hormonale; 

– alcoolul consumat in exces;

– administrarea unor tratamente, de exemplu anticonceptionalele, care provoaca in caz de sensibilitate la nivelul capilarelor spargerea lor.

Remedii pentru vase de sange sparte pe fata

Pe langa produsele care te ajuta sa acoperi vasele de sange sparte pe fata, un motiv in plus pentru care machiajul este un bun prieten, cremele din comert si tratamentul cu IPL (lumina intens pulsata), ia in calcul ca poti sa apelezi si la remediile naturiste. Iata care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste in acest caz!

1. Vitamina E uleioasa este extrem de eficienta in combaterea vaselor de sange sparte pe fata. Ea hidrateaza pielea si o hraneste in profunzime. Poti sa aplici pe ten si ulei de migdale, avand in vedere ca reprezinta o sursa de vitamina E. De asemenea, este indicat sa iei suplimente cu vitamina E pentru rezultate de durata.

2.  Gelul de aloe vera este un aliat de nadejde daca ai probleme cu capilarele de la nivelul fetei. Aplica-l timp de doua saptamani pe zonele cu probleme si vei observa la finalul tratamentului o imbunatatire semnificativa.

3. Pantrunjelul este recunosut pentru beneficiile pe care le aduce pielii. Ia o legatura si pune-o in 100 ml de apa clocotita, apoi las-o la infuzat timp de o jumatate de ora. Strecoara si adauga 50 ml de lapte, de preferat bio, dupa care inmoaie un prosop moale si curat in compozitia respectiva si aplica pe zonele cu probleme. Urmeaza aceasta procedura zilnic timp de 20 de zile. Repeta tratamentul daca este necesar.

4. Salvia este un remediu util in tratarea vaselor de sange sparte pe fata. Adauga 4 linguri de planta uscata la 200 ml de apa clocotita. Acopera recipientul pentru zece minute, apoi strecoara compozitia si adauga 200 ml de lapte. Spala-te bine pe fata cu aceasta solutie, apoi indeparteaz-o cu apa rece. Tratamentul poate fi repetat pana la imbunatatirea aspectului pielii.

5. Uleiul de macese este un alt aliat de baza daca te confrunti cu aceasta problema de natura estetica. Aplica-l pe fata in fiecare seara, inainte de culcare, dupa ce ai curatat tenul in prealabil.

6. Crema de castan este recunoscuta pentru efectele benefice pe care le are asupra circulatiei sangelui. Ea hidrateaza si hraneste pielea, intareste capilarele si reduce inflamatia. Acest produs se gaseste la magazinele cu profil naturist. Aceleasi efecte le are si unguentul de nalba. Desi sunt eficiente aceste produse, ele nu sunt recomandate tenului gras pentru ca pot favoriza aparitia punctelor negre si cresc productia de sebum de la nivelul fetei.

Ca in orice situatie, cea mai buna solutie pentru vasele de sange sparte pe fata este prevenirea lor prin urmarea unor sfaturi simple: limitarea consumului de alcool, a expunerii la soare, a mancarurilor picante, a tutunului, urmarea unei alimentatii echilibrate si ingrijirea tenului cu produse adecvate tipului tau de piele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img