vineri, 19 aprilie, 2024

Remediul care curata rinichii

Distribuie:

Publicat:

Rinichii sunt organele responsabile de filtrarea toxinelor din sange printr-un proces complex de detoxificare. Mentinerea lor sanatosi este un factor determinant in sanatatea intregului corp, deoarece ei au si rolul de-a mentine un echilibru intre electroliti si alti nutrienti, printre alte sarcini. Problema apare cand se acumuleaza prea multe toxine si nu-si mai pot indeplini functia.

Este posibil sa nu observi nimic la inceput, dar in timp, aceste disfunctii duc la un lant de reactii negative care se manifesta in diferite tipuri de simptome fizice. De aceea, trebuie sa intelegi cat de important este ca procesul de detoxifiere sa fie indeplinit printr-o alimentatie sanatoasa si band lichide. La fel de eficiente sunt si remediile naturale.

Beneficiile remediului pe baza de ceapa:

Ceapa a fost folosita de-a lungul timpului pentru mentinerea sanatatii sistemului renal datorita proprietatilor purificatoare, antibiotice si diuretice pe care le are. In plus, ceapa are capacitatea de a crea o bariera protectoare si de a lupta impotriva daunelor provocate de radicalii liberi si agentii infectiosi.
Principala substanta activa din ceapa, alicina, ii confera un efect puternic antiinflamator si detoxifiant, imbunatatind functia rinichiilor, mai ales daca exista acumulare de toxine. Impreuna cu vitaminele si mineralele din ceapa, are loc un echilibru intre fluidele din corp, mentind sub control nivelul de electroliti.

Cateva dintre principalele substante nutritive prezente in ceapa sunt:

–    Vitamine: (complex A, B, C, E)

–    Minerale (calciu, potasiu, magneziu, sodiu, siliciu, sulf, fosfor, iod, cupru)

–    Antociani

–    Fibre

Aceste substante ajuta la stoparea deteriorarii celulelor provocate de radicalii liberi si la reducerea riscului de aparitie a bolilor degenerative pe termen lung.
Iata reteta remediului cu ceapa pentru curatarea rinichilor:

Ai nevoie de:

–    2 litri de apa

–    2 cepe 

–    3 fire de patrunjel

–    sucul de la 3 lamai

Mod de preparare: Pune pe foc oala cu cei doi litri de apa. Curata, spala si feliaza cele doua cepe. Adauga-le in apa impreuna cu patrunjelul si sucul de lamaie. Mai lasa-le inca 15 minute, dupa care ia vasul de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Strecoara lichidul dupa doua ore. 

Cum il consumi: Cei doi litri trebuie impartiti in mai multe doze pe tot parcursul zilei, in mod ideal 5 sau 6. Deoarece are efect puternic diuretic, trebuie sa bei remediul numai trei zile pe saptamana. Ar trebui sa fie consumat timp de 1-2 saptamani, in functie de nivelului de detoxifiere pe care-l au rinichii.  Este important ca in perioada in care iei remediul sa se reduca aportul de sodiu, inclusiv sarea de masa, deoarece aceasta substanta interfereaza cu procesele de detoxifiere.  De asemenea, trebuie evitata grasimea saturata si zaharul – sunt componente care maresc nivelul de toxine din corp. In schimb, este recomandat sa se manance mai multe fructe si legume, in special cele cu continut ridicat de apa. 

Contraindicatii:

–    Consumul acestui remediu poate provoca reactii nedorite la persoanele cu reflux gastroesofagian sau iritatie gastrica.

–    Nu este recomandat persoanelor cu hipotensiune arteriala, deoarece tinde sa scada tensiunea arteriala.

–    De asemenea, nu este indicat pentru persoanele cu hipoglicemie, deoarece ar putea face sa scada nivelurile de zahar.

Consulta mediul inainte de a urma acest remediu. 

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img