vineri, 19 aprilie, 2024

Renumitul neurolog Vlad Ciurea avertizează: Cel mai periculos produs alimentar – Este de 200 de ori mai dulce decât zahărul

Distribuie:

Publicat:

Medicul neurolog Vlad Ciurea, ne explică importanța alimentelor pentru creierul uman și ce efecte nefaste pot avea unele alimente. Un anumit aliment este extrem de periculos, fiind de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul.

„Pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe această temă.

Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img