joi, 28 martie, 2024

REPLICA – FULGER a procurorului DNA, dupa solicitarile avocatilor din dosarul lui Liviu Dragnea

Distribuie:

Publicat:

Reacție dură a procurorului DNA în cazul solicitărilor făcute de apărarea lui Liviu Dragnea în dosarul DGASPC Teleorman, în care se cere amânarea sentinței și o posibilă rejudecare a procesului.

Procurorul DNA a cerut în timpul procesului  respingerea ca inadmisibile a cererilor apărării lui Dragnea ."Art 421 CPP alin 2 litera a, care ar restrânge dreptul la aparare, e inadmisibilă în raport de premisa de la care pornește apărarea, că instanța de apel ar fi limitată. Cererea de probatorii a fost mult mai amplă, iar respingerea unor probe nu poate face obiectul asupra sesizării CCR. Se tinde spre o modificare a textului de lege.

Privind a doua execuție 420 alin 11 ar fi avut legătură până am precizat că renunțăm la cererea schimbării de încadrare juridică. Este inadmisibilă.

Adresa privind disjungere în cazul Alesu, nu e admisibilă. Credibilitatea nu e un criteriu prevăzut de lege.

Privind excepția de nelegalitate , nu are legătură cu judecarea cauzei în apel. Ipoteza este publicarea incompletă pe site ICCJ a unor hotărâri, nu poate dezlega apelul cu care e învestită ICCJ și nu are caracterul unei chestiuni prealabile. Nici nu a făcut dovada indiciilor care sta la baza suspiciunii de modalitate obscură a modificării completului de judecatăȚ, a spus procurorul DNA.

Cu privire la cererea referitoare la incidența hotărârii CSM privind pensionare, procurorul DNA a spus că "Instanta de apel nu poate evalua incidenta unei astfel de cereri. Nu are corespondent în codul de procedură penală".

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img