miercuri, 24 aprilie, 2024

Replici acide la adresa lui Dan Mihalache, zis si ambasadorul “asta-i viata”. Iohannis l-a articulat

Distribuie:

Publicat:

Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei la Londra, a fost criticat de presedintele Iohannis pentru reactia avuta imediat dupa atentatul sangeros de sambata din capitala britanica. “Am inteles ca au fost niste exprimari care poate au fost deplasate”, a spus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca nu a urmarit “in detaliu” declaratiile ambasadorului Dan Mihalache, subliniind insa ca tragedia s-a produs, iar “chestiunea trebuie abordata cu maxima seriozitate”.

”Nu am urmarit in detaliu. Nu e treaba mea sa urmaresc in detaliu ce declara ambasadorii, dar am inteles ca au fost niste exprimari care poate au fost deplasate, poate au fost interpretate. E pur si simplu pacat, fiindca tragedia s-a produs si atunci trebuie sa abordam chestiunea cu maxima seriozitate”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Presedintele Klaus Iohannis a spus ca a admirat gestul romanului devenit erou dupa ce a adapostit mai multe persoane in timpul atentatului de sambata din capitala Marii Britanii.

”E demn de toata stima. E un exemplu pentru tanara generatie”, a spus presedintele.

Seful statului a fost intrebat daca il va decora pe acesta pentru gestul sau.

“E o idee care poate fi urmarita, de ce nu?”, a replicat Iohannis.

Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei la Londra, a anuntat ca nu exista romani printre victimele atacurilor teroriste. Desi se afla in Romania, el fiind sambata seara nas la nunta unor prieteni, Dan Mihalache a explicat ca a comunicat permanent cu celula de criza infiintata dupa atentate la ambasada pe care o conduce la Londra si ca „totul a fost sub control”.

„Eu nu pot sa imi planific nasiile in functie de atentate. Asta e viata”, a spus Dan Mihalache la acel moment.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img