News Flash:

Replici aprinse in cadrul sedintei CL de la Husi

3 Martie 2014
2223 Vizualizari | 0 Comentarii
Ieri s-a desfasurat la primaria Mun Husi, sedinta Consiliului Local Husi. La aceasta au participat un numar de saptesprezece consilieri, doi lipsind din motive obiective. Sedinta a inceput cu ironia consilierului PSD, Aurel Caciula care atunci cand a intrat in sala de sedinta a afirmat:

“Pai acuma sa vedem, ce partide avem aici din fostul guvern, PNL sau PRL, sa stim si noi”


Presedintele de sedinta Liviu Iacob a supus la vot ordinea de zi si astfel a dat curs intrunirii consiliului.Iar pornind de la o doleanta a consilierului Catalin Tocu, referitor la faptul ca nu este deloc bine vazut in Consiliul de Administratie al Spitatului Municipal” Dimitrie Castroian” Husi si reprosandu-i primarului Ioan Ciupilan ca se face vinovat de aceasta chestiune. Subiectul dezvoltandu-se intreg arsenal de acuzatii.

Liviu Iacob il acuza pe primarul husean ca si-a adus rudele toate in primarie:

"Domnule primar, ce se intampla, ca zilele astea cand mergeam pe strada, chiar aici pe langa Posta, am intalnit un grup de oameni care m-au intrebat, daca am cunostinta si cum de permite CL Husi, ca dvs sa va angajati toate rudele in administratia pe care o conduceti sau in deconcentrate. Va spun sincer ca am ramas mut de uimire, dar sincer va zic. Apoi mi-am continuat drumul si culmea ca am dat peste un alt grup sa zic asa, de vreo cinci sau sase persoane, care m-au intrebat acelasi lucru. Culmea ca m-am interesat si eu si chiar asa este. E plina primaria asta de neamurile dvs. Nu se poate pune problema de incompatibilitate, fara sa mai amintesc ca sora dvs este managerul spitalului municipal.”
Primarul Ioan Ciupilan nu a ramas indiferent acuzatiilor aduse spunand:

 “Domnule Iacob, domnule Iacob, eu zic sa va vedeti incompatibilitatile dvs, ca daca stau bine si ma gandesc, sotia dumneavoastra este directoarea de la Colegiul National Cuza-Voda si nu cred ca eu sa fi comentat ceva la vreun buget.”

Insa replica dura a presedintelui PNL Liviu Iacob a venit intr-o fractiune de secunda si a fost fulgeratoare:

“Domnule primar, sunteti cu fata aceasta senina, un mare mincinos. Pentru ca aveti o ruda primara, care ocupa un spatiu de FUNCTIONAR PUBLIC la personal si mai ocupa inca un post in acelasi domeniu intr-o deconcentrata a primariei si anume, la Spatii Verzi.”
Tot acest circ ieftin s-a finalizat cu sosirea administratorului: "Spatii Verzi” Teodor Rotaru care a lamurit auditoriul afirmand faptul ca” Persoana respectiva este angajata cu jumatate de norma, nu ca nepoata, ci pe un alt post”

Presedintele Partidului National Liberal, Liviu Iacob a propus sa fie atentionata comisia care se ocupa de asemenea cazuri de incompatibilitate pentru a putea fi remediata situatia. Votul fiind unul unanim, pentru formarea comisiei si rezolvarea cazului.
Intr-un sfarsit, sedinta a reinceput si s-a trecut la un punct secund, acolo unde s-a discutat proiectul de hotarare privind emiterea unui aviz de principiu in vederea alocarii sumei de 50.200 lei, reprezentand contributia Consiliului Local al municipiului Husi in cuantum de 5% din valoarea cheltuielilor de investitii efectuate de Spitalului Municipal “D. Castroian” Husi din bugetul Ministerului Sanatatii. Aici dezbaterea a fost una simpla si eficienta. Presedintele de sedinta impreuna cu Georgeta Giosu, sustinand faptul ca noul manager al spitalului trebuie sa ii sustina pe cei doi medici veniti, endocrinolog si chirurg ortoped. Pentru ca orasul Husi chiar are nevoie de asemenea medici.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026901 (s)