joi, 28 martie, 2024

Reprezentanta CE in Romania o COMITE: ‘Cui i-e frica de tramvai?’ – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Reprezentanța CE în România a postat un comentariu ironic pe Facebook cu referire la incidentul în care un tramvai și o mașină s-au șicanat în trafic. În postare apare o fotografie cu un autoturism folosit de Corpul diplomatic lângă șină, însoțită de mesajul „cui i-e frică de tramvai?”.

„Cui i-e frică de tramvai? O ”mașină europeană” în trafic, respectând regulile”, a scris Reprezentanța Comisiei Europene în România, în mesajul postat marți pe Facebook. Numai că încercând să fie ironică, instituția a comis o gafă ce poate fi penalizată de polițiștii rutieri: mașina din poză nu are luminile de întâlnire aprinse, așa cum cere Codul Rutier.

O altă fotografie în care este ironizat incidentul apare pe pagina de Facebook a ambasadei Suediei la București. Poza este o captură a filmulețului făcut de tramvaiul STB, cu cameră montată pe bord. Mesajele adăugate în fotografia editată fac referire la participanții în trafic și sunt următoarele: „preconcepții despre încălzirea globală”, „preconcepții despre drepturile LGBT” și „preconcepții despre manele”. Pe tramvai apare textul „Ambasada Suediei”.

Reacțiile vin în contextul în care un șofer și un vatman din Capitală s-au șicanat în trafic, primul blocând linia de tramvai, iar al doilea intrând cu tramvaiul în mașină. Ulterior, polițiștii rutieri au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de distrugere. Dosarul a fost deschis după ce autoritățile au analizat imaginile apărute în spațiul public.

„Atragem atenția participanților la trafic sa evite astfel de comportamente care pot conduce la evenimente cu puternic impact negativ, să nu dea curs șicanărilor sau provocărilor efectuate de anumiți conducătorii de vehicule, să manifeste întotdeauna calm și să își respecte partenerii de trafic”, au precizat reprezentanții Brigăzii Rutiere.

În urma accidentului produs, vinerea trecută, în zona Piața Chirigiu din Capitală, șoferul a rămas fără permis și a fost amendat cu 2.230 de lei, iar vatmanul este cercetat disciplinar.

Șicanele din trafic au fost filmate cu o cameră montată pe tramvaiul Societății de Transport București (STB).

În imagini se vede cum șoferul unui autoturism de lux frânează brusc în fața tramvaiului și pornește din nou, iar în tot acest timp este claxonat de vatman. În cele din urmă, vatmanul accelerează și intră direct în bara din spate a mașinii.

Citește și: Victor Ponta îl atacă dur pe Ludovic Orban: Eu nu l-am crezut niciodată .

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img