vineri, 19 aprilie, 2024

Retea de traficanti de droguri, DESTRUCTURATA de DIICOT

Distribuie:

Publicat:

Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor BULGAREA DANIEL, CHIRICA ALEXANDRU CONSTANTIN, COMAN OCTAVIAN MIHAI, CONSTANTINESCU RADU STELIAN, COMANESCU CATALIN ANDREI, DOBRE BOGDAN-GORGE, ECHIM STEFAN, FELEA CODRIN ALEXANDRU, GRIGORESCU ANDREI IOAN, LAZAR ALIN, MARINOIU SERBAN VLADUT, MORARU VALENTIN, NEAGOE CATALIN GEORGIAN, NEGUT SORINEL GEORGE, RADULESCU MIHAI CRISTIAN, SANDU SEBASTIAN ANDREI, STANCIU IOAN VICTOR si SIRGHIE DRAGOS, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si de mare risc si detinere de droguri de risc si de mare risc, pentru consumul propriu, fara drept.
In cauza exista suspiciunea rezonabila ca inculpatii s-au aprovizionat cu cantitati de droguri de risc (cannabis) precum si comprimate MDMA (ecstasy), de la surse de pe raza Municipiului Bucuresti si a judetului Dambovita, pe care le-au distribuit  catre consumatori, inclusiv minori, aflati in Municipiul Bucuresti, judetul Dambovita si judetul Prahova.
In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constatat ca nucleul gruparii actiona in special in zona municipiului Moreni, judetul Dambovita, dealerii principali si secundari alimentand consumatori din zona Moreni si localitati limitrofe din judetele Dambovita si Prahova.
La data de 11.07.2017 procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiesti impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere Criminalitatii Organizate Ploiesti au efectuat 54 de perchezitii pe raza municipiului Bucuresti si a  judetelor Dambovita si Prahova ocazie cu care  au fost ridicate diverse cantitati de materie vegetala, 214 plante de cannabis, in diferite stadii de dezvoltare, cantare, dispozitive destinate maruntirii (grindere), telefoane mobile  si suma de 22.000 lei.
Cu ocazia declansarii actiunii in cauza au fost depistate un numar de peste 38 de persoane care aveau calitatea de dealeri si aproximativ 100 de persoane ce aveau calitatea de consumatori. Alte persoane s-au prezentat la sediul Serviciului Teritorial Ploiesti ca urmare a citarii acestora, fiind audiate in cauza 200 de persoane. La data de 12.07.2017 Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventiva a inculpatilor pentru o perioada de 30 de zile. Fata de alti 12 inculpati, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus masura preventiva a controlului judiciar. Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul politistilor din  cadrul structurilor de combatere organizata din BucurestiGalatiPitestiBrasov si al politistilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova. De asemenea, la perchezitii au participat si jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie “Vlad Tepes” a Jandarmeriei si al  Gruparii de Jandarmi Mobile Matei Basarab” Ploiesti.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img