sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Reteta delicioasa de post

Distribuie:

Publicat:

Printre cele mai bune mancaruri cu orez pe care le poti prepara se numara orezul indian cu sos de mango. Desi ingredientul exotic mango, s-ar putea sa iti dea impresia de mancare prea sofisticata, merita sa faci macar o data aceasta reteta.
 
Ingrediente:
– o cana de orez basmati;
– o lingura ulei;
– o jumatate lingurita de sare.

Pentru sosul de mango:
– o cana de cuburi de mango date pe razatoare;
– 3 linguri ulei;
– o jumatate de lingurita de seminte de mustar;
– 2 linguri de alune;
– o lingura de ghimbir dat pe razatoare;
– 2 ardei iuti taiati bucatele mici;
– o jumatate de lingurita de turmeric;
– o lingurita rasa de sare;
– o lingura de lapte de cocos;
– o lingura rasa de zahar brun;
– 2 lingurite de suc de lamaie.

Mod de preparare:
1. Pune orezul la fiert pentru 15 minute, apoi scurge-l bine de apa.
2. Dupa ce l-ai scurs, pune-l intr-o tigaie impreuna cu 2 pahare de apa, sarea si lingura de ulei. Acopera vasul si mai lasa-l sa fiarba pana e gata. Scurge-l de apa daca e cazul si pune-l pe o farfurie.
3. Intr-o tigaie separata, pune ingredientele pentru sos. Mai intai pune cele 3 linguri de ulei, iar dupa ce se incinge, adauga semintele de mustar. Cand acestea incep sa sfaraie si sa pocneasca, adauga alunele. Dupa ce alunele incep sa se rumeneasca, adauga ardeiul iute, ghimbirul si amesteca-le pentru cateva secunde.
4. Adauga laptele de cocos, fructele mango, zaharul, sarea, turmericul si mai lasa sosul sa fiarba 3-4 minute.
5. Amesteca orezul cu acest sos si adauga suc de lamaie cat iti place.

sursa:dietetik.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img