joi, 18 aprilie, 2024

Reteta Zilei:Dulceata capsuni traditionala

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

1,5 kg capsuni
1 kg zahar
zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Capsunile le-am curatat de codite, le-am spalat in mai multe ape si le-am taiat in 4. Intr-un castron adanc la pus un strat de zahar si unul de capsuni, si tot asa pana am terminat capsunile. Deasupra trebuie sa fie zahar. Am stropit totul cu zeama de la o lamaie si am dat vasul la frigider pana a doua zi.
In aceasta perioada capsunile si-au lasat sucul, iar zaharul s-a topit.
Cu o paleta am scos capsunile, iar zeama ramasa am pus-o intr-un vas in care am fiert dulceata. Am fiert siropul la foc mic pana s-a legat bine (pe o farfurie rece am pus o picatura, iar aceasta si-a pastrat forma), apoi am adaugat capsunile si am lasat sa fiarba vre-o 45 de minute.
Intre timp am pregatit borcanele, le-am spalat bine si le-am uscat in cuptor. Dulceata fierbinte am pus-o in borcanele calde (4 borcane de 400 g), deasupra am pus capacele curate si uscate. Am intors borcanele cu capacul in jos, si le-am infasurat intr-o patura, lasandu-le sa se raceasca treptat.

Reteta de dulceata de capsuni ne este recomandata de Simona.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img