vineri, 29 martie, 2024

Reteta zilei:Sarmale de post-Simplu de pregatit

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

50 frunze de vita-de-vie
2 cepe mari, tocate marunt
500 gr orez pentru risotto
o mana de fenicul tocat marunt
cateva frunze de menta, tocate marunt
450 ml ulei de masline extravirgin
piper
sare

Mod de preparare sarmale de post:

1. Spala frunzele de vita-de-vie in apa rece, apoi cufunda-le pentru un minut in apa clocotinda. Scurge-le bine.
2. Taie codita de la fiecare frunza.
3. Pune la calit ceapa in 3 linguri de ulei.
4. Cand s-a inmuiat putin ceapa, adauga in tigaie restul ingredientelor. Amesteca bine, apoi ia vasul de pe foc.
5. Pune cate o lingura din compozitie intr-o frunza si ruleaz-o.
6. Acopera fundul unei oale cu cateva frunze de vita-de-vie si pune pestele sarmalele rulate.
7. Dupa ce ai pus un strat de sarmale, pune iarasi vreo 5 frunze de vita-de-vie si tot asa pana la final.
8. La final, peste sarmale toarna restul de ulei si pune si 230 ml de apa.
9. Acopera vasul cu un capac si lasa aceste sarmale de post sa fiarba la foc mic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img