joi, 28 martie, 2024

Retinut pentru infiintarea unei culturi de plante de cannabis

Distribuie:

Publicat:

La data de 30.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au înfiinţat, într-un imobil situat pe raza municipiului Galați, o cultură de plante de cannabis, în vederea comercializării acestora către diverși consumatori.
La data de 29.04.2021, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați au depistat cei 2 inculpați, în parcarea amenajată pe Faleza Dunării din Galați, în timp ce încercau să descarce dintr-un autoturism și să arunce în Dunăre 3 saci conținând 400 plante de cannabis, cu masa totală de 57,7 kilograme.
La data de 29.04.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate documente, telefoane mobile, suma de 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării plantelor de cannabis.
Ulterior, la data de 30.04.2021, a fost efectuată a șasea percheziție domiciliară, la o altă adresă de pe raza municipiului Galați, la o proprietate pe care unul dintre inculpați o închiriase, unde au fost descoperite instrumente pentru cultivarea indoor a canabisului.
În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Galați a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, precum și al celor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Criminalistic.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img