sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Retrospectiva Saptamanii. Vezi aici cele mai importante evenimente din aceasta saptamana.

Distribuie:

Publicat:

 

1.DIRECTORUL DGASPC VASLUI UN “ LAZAR MODERN”

 

Nici nu s-au stins ecourile in ceea ce priveste persoana lui Ionel Armeanu Stefanica, directorul DGASPC Vaslui ( raportul Curtii de Conturi care demonstra ilegalitățile financiare făcute acolo) ca președintele CJ Vaslui il aduce in prim plan din nou.

Consilierii județeni prezenti au primit un proiect de hotarare privind componenta Consiliului Director . Pe poziția a doua, după presedinte apare numele fostului( care între timp este actual) in calitate de membru.

 

2.“ Muieti-S posmagii!” ASISTATII SOCIALI BARLADENI BOLNAVI DE LENE

Autoritatea locala barladeana a raspuns pozitiv solicitarii venite din partea unui intreprinzator brasovean, de origine vasluiana, de a-l ajuta sa isi gaseasca forta de munca necalificata. Zis si  facut, marti 16 Ianuarie in sala mica a Cinematografului “ Victoria” i-a convocat pe cativa zeci de asistati sociali in speranta  ca acestia isi vor gasi de munca.

3.Implicare totala: prefectul judetului Vaslui a fost alaturi de comandamentele de urgenta-FOTO

Pe data de 18 Ianuarie, prefectul Eduard-Andrei POPICA, sprijinit de subofițeri și ofițeri de la Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean, șefii Consiliului Județean, salariați ai SC LDP Vaslui și ai Secției Bârlad a Companiei Drumuri Naționale, a reușit să mențină deschise traficului majoritatea drumurilor europene, naționale și județene, astfel că în prezent se circulă în condiții de iarnă pe aproape întreaga rețea de drumuri din județul Vaslui.

4.Protest pe un drum judetean din Vaslui: oamenii s-au saturat de bataia de joc a conducerii CJ – FOTO

In dimineata zilei de Sambata, 20 ianuarie, zeci de persoane s-au adunat pe drumul judetean 244 E. Acestia sunt nemultumiti de starea mai mult decat deplorabila a drumului care face legatura dintre comunele vasluiene Tatarani si Botesti. Protestatarii au manifestat pasnic pentru a atrage atentia conducerii consiliului judetean Vaslui, in speta presedintelui Dumitru Buzatu. Localnicii se plang ca sunt obligati sa vietuiasca precum in evul mediu. In momentul de fata, pe drumul judetean se circula aproximativ decent deoarece soseaua este acoperita cu un strat de zapada, insa imediat ce aceasta se va topi, vor reapara craterele imense de pe toata suprafata spatiului carosabil. Soferii sositi la protest l-au indemnat pe Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, sa isi stranga parlamentarii pe care i-a trimis la Bucuresti, sa se urce in autoturismele personale (nu cele de serviciu) si sa parcurga traseul Tatarani spre Botesti.

5.Prefectura Vaslui: In atentia celor cu permisele de conducere expirate!

Pentru a veni in intampinarea celor care au permisele de conducere expirate, incepand cu data de 31 ianuarie 2018, in fiecare zi de miercuri, intre orele 13-17, in limita posibilitatilor, se vor prelua documentele celor care au permisele expirate pana la data respectiva, fara a fi necesara programarea online prealabila.

6.Strigat de ajutor al unei vasluiene: "Vreau sa-mi termin studiile!" –FOTO

Se numeste Andreea Magdalena Mihalache si locuieste in localitatea Vinetesti, comuna Oltenesti, judetul Vaslui.  Eleva scolii profesionale, profil – confectioner produse textile, ce functioneaza in cadrul Grupului Scolar Industrial "Stefan Procopiu" din Vaslui, s-a prezentat la sediul organizatiei non-guvernamentala Solidar. Rugamintea adolescentei a fost una simpla si concisa, daca exista posibilitatea, sa fie ajutata sa isi termine studiile. Tanara are nevoie de minim 400 lei/luna, respectiv plata cazarii la liceul sus-amintit.

7.Doliu printre comunitatea de politisti din Husi -FOTO

In dimineata zilei de Joi, 18 ianuarie, politistii huseni au primit o veste trista. Fostul lor camarad de uniforma din cadrul Biroului de Criminalistica al Sectiei de Politie Husi,  Ioan Fofel, a plecat din lumea celor vii la varsta de 62 ani. Rapus de o boala necrutatoare care a fost descoperita mult prea tarziu, fostul politist s-a stins, desi era un barbat solid si cu un simt al umorului foarte dezvoltat.

8.Accident rutier in apropiere de Valea Grecului! Unul din soferi consumase alcool – FOTO

Un sofer aflat sub influenta alcoolului care circula spre Iasi, nu a pastrat distanta regulamentara fata de autoturismul din fata sa, fapt care a dus la accidentarea acestuia. In urma impactului, autoturismul care a produs evenimentul rutier a ricosat in rigola de pe marginea drumului.

 

9.VASLUI: Centru de bătrani la Valea Siliștei. La inaugurare a participat si Dumitru Buzatu-FOTO

Pe data de 19.01.2018, prefectul Eduard-Andrei POPICA a participat la inaugurarea Centrului Rezidențial pentru persoanele de vârsta a III-a ”Giulia” de la Valea Siliștei, comuna Solești

Centrul a fost concesionat de la Primăria Solești pe o perioadă de 49 de ani de către Fundația Spurgeon și va oferi condiții de găzduire, hrană și servicii medico-sociale pentru 20 de persoane în vârstă.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img