sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Revolta unui cunoscut afacerist roman: Cat mai putem fi solidari cu un stat mafiot?

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre cei mai cunoscuţi brokeri imobiliari din România, Dragoș Drăgoteanu, managerul firmei imobiliare Euroest, trage un mare semnal de alarma în contextul coronacrizei si deciziilor guvernamentale. Într-o opinie publicata in Ziarul Financiar el spune ca „nu mai merge asa”: afaceristul susține că privaților li se cere să dea dovadă de solidaritate în epidemia coronavirus dar bugetarii sunt „imuni la Covid-19” si salariile lor nu scad, iar acest lucru este incorect.

„Angajatul in privat primeşte maxim 2400 lei si i ce cere să fie solidar cu bugetarii care "lucreaza" de acasa si care pot avea un salariu de 5-10-20.000 lei. Nu am auzit nimic pana acum de vreo restructurare a “armatei” de functionari publici, de “bagatori in seama” din ministere, parlament, agentii guvernamentale! Nu am auzit nimic de restructurarea celei mai nedrepte si imorale situatii, aceea a pensiilor speciale! In timp ce unii doneaza pentru spitale zeci de mii de euro, pensiile nesimtite si nemeritate se platesc la timp! Cat mai putem fi solidari cu un stat mafiot, patruns pana la os de coruptia generalizata? Banii pentru spitale sunt “sifonati” de 20 de ani! Bugetul este jefuit lunar cu salarii si pensii nemeritate! Acolo trebuie cautati si gasiti banii necesari pentru a trece criza viitoare”, a scris acesta.

Brokerul imobiliar spune că va urma o revolutie in sistem dupa ce trece epidemia.

„Daca pana acum antreprenorii au inghitit si au stat cuminti in banca lor, cand se va termina nebunia Covid-19, lucrurile nu vor mai sta asa. Daca vom ajunge sa fim haituiti ca niste potentiali infractori din orice, daca vom sta mai mult decat prevad legile pentru orice aprobare, nu prea va vad bine! Adica, mediu privat care sustine economia si bugetul statului e pusa la zid si cand e vorba de drepturi trebuie sa induram pe vecie nesimtirea unor functionari? Politicienii sa-si bage repede mintile in cap! Ori schimbati legile imorale si incorecte urgent si le adaptati noii economii post-coronavirus, ori ajungem la haos / colaps economic. Nimic nu se va compara cu ceea ce urma si riscati sa vina forte extremiste la conducerea tarii, pentru ca falimentul bate la usa multora”, mai consideră acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img