marți, 19 martie, 2024

Revolta unui hotelier față de restricții: ‘Cine ar fi crezut că am fi fost o astfel de națiune de oi?’

Distribuie:

Publicat:

Hotelierul englez Sir Rocco Giovanni Forte se arată revoltat de modul în care autoritățile gestionează pandemia. El atrage atenția asupra acestui fapt într-un editorial pentru The Mail on Sunday, arată Blacknews.ro.

„În ultimele 18 luni, publicul a fost în mod deliberat și sistematic îngrozit. Cu politicienii noștri ascunși nervoși în spatele oamenilor de știință, am fost conduși de modele de computere obositoare care produc preziceri ridicole de decese care nu s-au materializat niciodată.

Am fost lăsaţi să credem statistici false care au umflat în mod absurd numărul persoanelor care au murit de Covid. Și chiar am fost induși în eroare cu privire la câți au fost internați la spital cu boala.

De asemenea, am fost supuși la tot felul de restricții împotriva libertății noastre.

Cine ar fi crezut că această țară, presupusă una dintre cele mai libere din lume, ar fi recurge la astfel de controale draconice? De îndată ce începeți să aveți aplicații care urmăresc ceea ce face populația și sisteme instituite de guvern care împiedică oamenii să călătorească sau să stabilească modul în care ne putem comporta și interacționa, atunci permiteți chiar precursorii totalitarismului.

Pe scurt, am început să stabilim o formă de terorism guvernamental, totul în numele presupusei securități biologice. Cine ar fi crezut că am fi fost o astfel de națiune de oi?

Din acest motiv, salut decizia Guvernului de a ne deschide în sfârșit frontierele săptămâna viitoare călătorilor din Statele Unite și Europa continentală – chiar dacă starea actuală de incertitudine rămâne departe de a fi ideală.

Desigur, acest lucru nu este important doar pentru principiul libertății de mișcare, ci și pentru că este absolut vital pentru industria turismului și a ospitalității.

Bineînțeles, s-ar putea să bănuiți, în calitate de președinte al unui lanț de hoteluri și stațiuni, că acționez din interes propriu, dar vă pot asigura că sunt îngrijorat de interesele tuturor din țară.

De ce? Deoarece turismul și ospitalitatea reprezintă un semnificativ nouă la sută din economie, iar sectoarele angajează aproximativ zece la sută din întreaga forță de muncă.

Dacă vrem să ne revenim din punct de vedere economic de la Covid, atunci nu este doar esențial ca călătoriile să fie cât mai libere posibil – ci să rămână cât mai libere posibil.

Acest lucru înseamnă că nu trebuie să existe noi restricţii sau înăsprirea lor, deoarece mă tem că multe companii – care de-abia au supraviețuit – ar fi condamnate să se închidă definitiv.

Propria mea afacere a suferit grav. În ultimul an financiar, venitul nostru a fost la o cincime din ceea ce ar fi trebuit să fie. Și, în timp ce hotelurile mele funcționează în continuare, a trebuit să devin mai îndatorat pentru a le ţine deschise, în următorii câțiva ani, noi – la fel ca multe alte companii – va trebui să muncim din greu pentru a ieși la liman.

Mahmureala economică de după toate aceste restricții, care ne-au forțat să ne ocupăm de Covid, va fi lungă și foarte, foarte dură. Acesta este un aspect pe care nu cred că mulți din Guvern îl înțeleg. Mă gândesc în mod special la Michael Gove, care a condus ideea de lockdown și a închis țara.

În ceea ce îl privește pe prim-ministru, bănuiesc că a fost indus în eroare de oamenii de știință de mai multe ori. Ei i-au ascuns informații și l-au determinat să ia decizii pe care nu cred că le-ar fi luat instinctiv. Ceea ce este extrem de clar este că nu există o claritate a politicii care să conducă țara înainte și să iasă cu succes din Covid. Se pare că suntem pe punctul de a intra într-o lume cu cheltuieli mari și impozite ridicate, ceea ce este opusul a ceea ce avem nevoie.

Apoi, există întreaga agendă verde, care ne va paraliza și mai mult cu obiectivele sale agresive pentru realizarea emisiei de carbon zero, în timp ce India și China emană atât de multe gaze cu efect de seră, încât eforturile noastre de a reduce propria poluare nu vor fi doar irelevante, dar şi de răsul lumii.

Deci, ce cer eu?

Pentru propria mea industrie, vreau un ministru dedicat turismului. Este absurd faptul că ministrul responsabil în prezent pentru industrie este un modest secretar de stat parlamentar, al cărui brief nu include doar turismul, ci și sportul și jocurile din Commonwealth.

Ar trebui să existe un nou ministru dedicat exclusiv turismului, care ar avea mai multă influență pentru a ne ajuta industria să se refacă. De asemenea, avem nevoie de o anumită subvenție, în special pentru menținerea unui nivel scăzut de TVA, ceea ce ne-ar ajuta cu adevărat să ne punem pe picioare.

Cel mai important, nu dorim insistent un sistem de permise și pașapoarte pentru ca oamenii să poată vizita hoteluri și restaurante și altele asemenea. Nu ar trebui să fie treaba industriei hoteliere să controleze mișcările oamenilor sau chiar să le restricționeze.

Știu că lupt împotriva unei tulpini autoritare printre noi, care insistă asupra faptului că cluburile de noapte ar trebui închise și că ar trebui să existe o stingere după 22.00. Așa să fie. Aceștia sunt oamenii care oricum nu ies – și nu ar trebui să fim conduși de ei.

La un nivel mai general, Guvernul trebuie să înceteze să se ascundă în spatele acestui grup de oameni de știință.

Acești oameni au devenit prea mulțumiți de ei înșiși, poate prin faptul că apar în fiecare zi la televizor.

Ar trebui să se întoarcă în cutiile lor – sau în laboratoarele lor – în timp ce noi ceilalți ne ajutăm să reconstruim economia noastră distrusă și să readucem speranța celor mai mulți ale căror vieți au fost distruse nu de Covid, ci de modul isteric în care a fost tratată situaţia.

Destul e destul! Să luăm înapoi controlul. Acesta este un mesaj pe care acest prim-ministru îl poate face cu siguranță încă o dată."

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img