News Flash:

Rezidentii evita posturile vacante din judetul Vaslui

23 Octombrie 2013
2399 Vizualizari | 1 Comentarii
Rezidenti
Absolventii facultatilor de medicina evita judetul Vaslui. Dovada clara o reprezinta numarul de inscrieri pentru posturile vacante la concursul de rezidentiat organizat de Ministerul Sanatatii in data de 17 noiembrie. Astfel, pentru cele 24 posturi scoase la concurs in judetul Vaslui si-au depus dosarele doar 15 candidati.

Cele mai multe posturi, sapte, au fost aprobate pentru Serviciul de Ambulanta Judetean. Sase posturi sunt scoase la concurs de Spitalul Municipal "D. Castroian" Husi, pe specialitatile Anestezie – Terapie Intensiva, Neonatologie, Obstetrica-Ginecologie, Psihiatrie, Epidemiologie si Chirurgie Generala. Pentru Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui s-au scos la concurs patru posturi, pe specitatile Nefrologie, Neurologie pediatrica, hematologie si un post de farmacist.

Pentru Spitalul Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" Barlad au fost scoase la concurs trei posturi, pentru Cardiologie, Medicina de laborator si Chirurgie Pediatrica. Tot trei posturi, in specialitatile Neurologie, Geriatrie-Gerontologie si Psihiatrie au fost scoase la concurs pentru Centrul medico-social Bacesti, iar pentru Spitalul de Psihiatrie Murgeni exista un post vacant de epidemiolog.

"Din pacate, institutia noastra nu are parghiile necesare pentru a atrage rezidentii in judet. Noi nu le putem promite nici salarii mai mari, nici locuinte sau alte facilitati. Oricum, tinerii rezidenti prefera de regula centrele universitare. Noi ne-am bucura ca toti cei care vin in judet in urma sustinerii examenului de rezidentiat sa ramana aici. Autoritatile locale, in limitele resurselor, au venit in intampinarea nevoilor medicilor pentru a-i determina sa ramana in judet, dar se face ce se poate in conditiile actuale", a spus Mihaela Vlada, directorul Directiei de Sanatate Publica Vaslui.

Concursul de rezidentiat se va desfasura in sase centre universitare din tara si se considera promovati doar candidatii care raspund corect la minim 60% din cele 200 de intrebari ale unui test-grila. Ocuparea locurilor vacante in specialitate se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Medicii, medicii dentisti si farmacistii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat. Medicii si farmacistii care devin rezidenti pe post incheie contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu unitatea sanitara publica ce a publicat postul respectiv.

absolventii facultatilor vaslui posturile vacante
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Damian  | #2159
/ Tu esti tanar, n-ai de unde sti, dar in Vaslui am organizat caveta blogmeeturi mai mult sau mai putin reusite. Am reusit sa strang la doua sau trei intalniri cam 12-13 oameni.. insa nu am reusit sa fac mai mult.Aveam si planuri sa facem o asociatie a bloggerilor vasluieni, dar dupa cum stii astia de prin zona noastra sunt moldoveni, neseriosi si care nu se tin de treaba(din aceasta categorie nu am cum sa ma exclud).Initiativa e buna, dar iti trebuie ajutor. Eu te sprijin, dar am un an super plin.. plus ca am niste proiecte pe care vreau sa le pun pe picioare si timpul e minim.
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1097 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039875 (s)