joi, 25 aprilie, 2024

Rezultatele referendumului din Herson – Rușii anunță validarea consultării populare

Distribuie:

Publicat:

Potrivit rezultatelor numărării a 100% din buletinele de vot în regiunea Herson, 87,05% dintre locuitorii care au votat la referendum au fost pentru secesiunea regiunii din Ucraina și aderarea la Federația Rusă, rezultatele votului au fost anunțate în cadrul unei ședințe a comisiei electorale regionale.

„497.051 de participanți la referendum au răspuns "Da" la întrebarea "Sunteți în favoarea secesiunii regiunii Herson din Ucraina, a formării acesteia ca stat independent și a aderării sale la Federația Rusă cu drepturile unui subiect al Federației Ruse?". Aceasta reprezintă mai mult de 50% din numărul participanților la referendum. Pentru a lua în considerare problema în sprijinul căreia au votat mai mult de jumătate din participanții la referendum pe listă, a fost aprobată”, a declarat președintele Comisiei electorale regionale, Marina Zaharova, potrivit agenției ruse Interfax.

Potrivit comisiei electorale, 571.001 persoane au participat la referendum în regiunea Kherson, ceea ce reprezintă 76,86% din lista electorală.

Membrii Comisiei au votat în unanimitate pentru a recunoaște referendumul ca fiind valid și au aprobat rezultatele votului.

Referendumul privind intrarea regiunii Herson în Federația Rusă a avut loc timp de cinci zile. În perioada 23-26 septembrie, locuitorii regiunii au putut vota la secțiile de votare din apropierea locuințelor lor și la secțiile de votare mobile, iar pe 27 septembrie, între orele 8:00 și 16:00, la secțiile de votare fixe.

Regiunea Herson se află acum aproape în totalitate sub controlul forțelor rusești.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img