sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Riscul atacului de cord poate fi redus cu o ora de somn la pranz

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca pentru multi pare un moft iar pentru altii este o necesitate, somnul pe timpul zilei aduce mari beneficii asupra sanatatii, iar unul dintre ele este reducerea tensiunii, spun cercetatorii.

O ora de somn in mijlocul zilei are ca urmare reducerea nivelului tensiunii, avand un efect similar cu cel al administrarii medicamentelor pentru tensiune sau chiar al eliminarii sarii si alcoolului din dieta, ceea ce, potrivit expertilor, ar putea duce la reducerea majora a riscului atacului de cord, scrie csid.ro.

Medicii de la Spitalul General Asklepieion, din Voula, Grecia, au urmarit starea de sanatate a 212 persoane care aveau in medie o tensiune arteriala de 130 mm/HG- o valoare considerata nu tocmai sanatoasa. In urma cercetarilor, au descoperit ca cei care dormeau in fiecare zi cate o ora, la pranz, ajungeau ca nivelul tensiunii sa scada cu 5mm/HG.

Aceste descoperiri au o importanta majora intrucat, in fond, chiar si o scadere a tensiunii de 2 mm/Hg poate reduce riscul bolilor cardiovasculare cu peste 10%. Asadar, daca iti permiti sa dormi cate o ora pe zi, la pranz, te vei bucura de acest mare beneficiu care nu te costa nimic si nu necesita efort. S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img