vineri, 29 martie, 2024

Riscuri și complicații ale incontinenței urinare

Distribuie:

Publicat:

Riscuri și complicații ale incontinenței urinare. Incontinența urinară este de fapt un simptom al unei disfuncții a mecanismului urinar.

Prin urmare, trebuie înțeles că continența funcționează datorită unei pardoseli pelvine (mușchii perineului), bunei funcționări a mușchilor care se află la baza uretrei, numiți sfincteri, ai mușchiului peretelui vezicii urinare (care se contractă în timpul urinarii) și nervilor care controlează sistemul. Dacă orice componentă a acestui mecanism este afectată, poate apărea incontinența. Prin urmare, originea poate fi multifactorială.

Poate provoca o stare de izolare și tulburări psihologice

Mulți oameni nu îndrăznesc să consulte un medic de frica de a vorbi despre problema lor.

Cu toate acestea, atunci când este tratata prost sau dacă nu este tratata, incontinența urinară poate perturba viața de zi cu zi, cum ar fi relațiile sociale, profesionale, viața intimă și sexuală și încetinește anumite activități (fizice, de exemplu).

Prin urmare, poate provoca o stare de izolare și tulburări psihologice (anxietate, stare de depresie).

Dincolo de disconfort, incontinența poate provoca și probleme dermatologice, cum ar fi probleme ale pielii sau roșeață în jurul organelor genitale, infecții, ulcere datorate umidității.

În ceea ce privește incontinența debordantă, aceasta poate provoca o infecție a tractului urinar, ceea ce poate duce la o urgență medicală (caz sever de retenție urinară).

Riscuri și complicații ale incontinenței urinare

Vezica este fragilă. Tulburările urinare, inclusiv problemele de incontinență, nu trebuie trecute cu vederea.

În timp ce incontinența poate avea o cauză ușoară, ușor de tratat, poate ascunde iritarea sau chiar prezența unei tumori sau pietre.

Poate fi, de asemenea, cauza unei afecțiuni neurologice (scleroză multiplă sau Parkinson). Prin urmare, este foarte important să consultați un specialist (urolog).

Incontinența vezicii urinare este un simptom a cărui prevalență este dificil de estimat la nivelul populației, deoarece diagnosticul și tratamentul sunt încă scăzute.

Ar afecta în continuare persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Dar și persoanele mai tinere pot fi afectate.

Datorită anatomiei lor, femeile sunt mai afectate decât bărbații, la care apare adesea după operația de prostată.

Se estimează că una din trei femei cu vârsta peste 70 de ani este afectată.

Vivadiva Iasi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img