vineri, 29 martie, 2024

Ritm cardiac neregulat sau oboseala cronica? Cand poate fi vorba despre lipsa de magneziu

Distribuie:

Publicat:

Cauzele deficitului de magneziu variază, de la aportul alimentar inadecvat la pierderea de magneziu din organism. Care sunt simptomele acestei carențe?

Carența de magneziu, cunoscută și sub numele de hipomagnezemie, este o problemă de sănătate adesea trecută cu vederea, care poate să apară din mai multe motive. Problemele de sănătate asociate cu lipsa de magneziu includ diabetul, diareea cronică și boala celiacă.

Simptomele lipsei de magneziu

O carență de magneziu poate fi anunțată de mai multe simptome, cum ar fi crampele musculare, oboseala freceventă și un ritm cardiac neregulat.

Crampe musculare

Zvâcnirile mușchilor și crampele musculare sunt semne ale lipsei de magneziu, în cele mai grave cazuri, persoana afectată trecând inclusiv prin convulsii. Oamenii de știință cred că aceste simptome sunt cauzate de un flux mai mare de calciu în celulele nervoase, care hiperstimulează nervii musculari, potrivit doc.ro.

Deși suplimentele cu magneziu pot atenua aceste probleme musculare la persoanele cu deficit, o analiză a concluzionat că aceste suplimente nu sunt un tratament eficient pentru crampele musculare la adulții în vârstă. Pentru alte grupuri de vârstă sunt necesare studii suplimentare.

E bine de știut că zvâcnirile musculare involuntare pot avea și alte cauze, cum ar fi stresul sau un aport prea mare de cofeină. Ele pot fi, de asemenea, un efect secundar al unor medicamente sau un simptom al unei boli neurologice, cum ar fi neuromiotonia sau boala neuronilor motori.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img