sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Rolls-Royce Holdings vrea sa atraga fonduri in valoare de pana la 2,5 miliarde de lire sterline, pentru a-si consolida situatia financiara

Distribuie:

Publicat:

Producătorul britanic de motoare pentru avioane Rolls-Royce Holdings a anunţat sâmbătă că intenţionează să atragă fonduri în valoare de până la 2,5 miliarde de lire sterline (3,2 miliarde dolari) pentru a-şi consolida situaţia financiară afectată de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Rolls-Royce analizează diverse opţiuni, inclusiv o emisiune de drepturi de preemţiune. Alte opţiuni luate în considerare de companie includ emisiuni de oligaţiuni sau de acţiuni, potrivit news.ro.

”Continuăm să analizăm toate opţiunile de finanţare pentru a întări rezistenţa şi soliditatea finanţelor noastre”, potrivit unui comunicat al companiei.

Publicaţia Financial Tumes a scris că Rolls-Royce discută cu fonduri suverane de investiţii, între care GIC din Singapore, în cadrul eforturilor de atragere a finanţării.

Potrivit publicaţiei, compania va lansa o emisiune de acţiuni în primele săptămâni ale lunii octombrie.

GIC nu a răspuns imediat solicitării de informaţii din partea Reuters, în timp ce Rolls-Royce a refuzat să comenteze.

Compania din Derby a analizat în ultimele luni care sunt posibilităţile sale de finanţare, după ce a înregistrat un impact din cauza restricţiilor din sectorul călătoriilor adoptate de guverne din cauza pandemiei de Covid-19.

În luna mai, Rolls-Royce a redus numărul locurilor de muncă cu cel puţin 9.000. În iulie, grupul a anunţat că anticipează ieşiri de fonduri de 1 miliard de lire în al doilea semestru al acestui an, după ce a cheltuit 3 miliarde de lire în primele şase luni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img