sâmbătă, 20 aprilie, 2024

România a modernizat elicopterele Ucrainei, inclusiv tipul de model prăbușit miercuri: posibilul rol jucat de angajații români

Distribuie:

Publicat:

Site-ul Ministerului Apărării din Ucraina prezenta în 14 decembrie 2021 faptul că modelul elicopterului prăbușit în Bovarî a fost modernizat în România. Nu este clar dacă fix prototipul prăbușit miercuri, însă anchetatorii vor afla acest detaliu cu siguranță în zilele ce vor urma.

Ministerul Apărării din Ucraian prezenta încă din 2021 faptul că cinci elicoptere H225 Super Puma pentru Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei au fost modernizate la uzina Airbus din orașul Ghimbav, la Brașov. Era vorba de două elicoptere pentru Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei și trei pentru Garda Națională a Ucrainei.

În 2018, Airbus Helicopters și Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei au semnat un contract pentru furnizarea a 21 de elicoptere H225. Aparatele de zbor nu au fost noi în momentul livrării, ci, după utilizare și pentru nevoile Ucrainei, au fost revizuite și modernizate pentru operațiuni de căutare și salvare și pentru transport.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img