joi, 28 martie, 2024

România, căpușată de companiile străine! Vicepremierul anunță noi taxe pentru firmele din străinătate: La noi nu ajunge nimic! Degeaba plătesc afară o taxă

Distribuie:

Publicat:

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor a explicat de ce vrea Guvernul să introducă o taxă pentru cazinourile online din România. Oficialul susține că multe din firmele care activează în acest sector pe piața din țara noastră nu plătesc deloc taxe statului român. ci doar țărilor străine unde își au sediul. Vicepremierul menționează că e vorba de o problemă la nivel glovbal, pe care guvernele încearcă să o reglementeze, având în vedere schimbările tehnologice din ultima perioadă.

„La jocurile de noroc noi am propus să creștem, deoarece nu era corect să lăsăm așa. Nu poți să taxezi munca și norocul să nu fie taxat.

Mai avem o problemă cu jocurile de noroc și e o chestiune care trebuie reglementată cât de repede posibil. Este vorba despre zona online. Dacă (n. r.: aceste firme) nu sunt înregistrate în România ei degeaba plătesc o taxă de funcționare în statul respectiv acolo unde sunt înregistrate aceste firme… La noi nu ajunge nimic! Și aici trebuie văzut cum o să procedăm, de asemenea și la comerțul online sau servicii.

Sunt în acest moment zone despre care nu vreau să spun că sunt scăpate de sub control, nu sunt fiscalizate, dar în mare parte, da. În România nu prea sunt fiscalizate.

Companiile care sunt înregistrate în România plătesc taxele respective, dar sunt multe companii care nu sunt înregistrate în România.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img