News Flash:

România Limpede: Aproximativ 8,3 tone de deşeuri au fost colectate într-o săptămână de pe malurile şi din apele Dunării

27 Septembrie 2022
251 Vizualizari | 0 Comentarii
media 162828306704095600

Aproximativ 8,3 tone de deşeuri, dintre care 5,4 tone de plastic, au fost colectate în prima săptămână din luna septembrie de pe malurile şi din apele Dunării, cu ajutorul a peste 330 de voluntari, în cadrul iniţiativei România Limpede.

"În perioada 1 - 7 septembrie 2022, în cadrul programului România Limpede, Lidl Romania împreună cu Mai Mult Verde, WWF-România şi ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) au organizat o serie de acţiuni de igienizare şi colectare a plasticului de pe malurile şi din apele Dunării, precum şi acţiuni de educare şi conştientizare. Iniţiativa România Limpede a fost demarată în cadrul programului de colectare a plasticului de pe Dunăre, River Cleanup Collective •Dunare, lansat de grupul Schwarz anul acesta, şi care a avut loc simultan în ţările riverane fluviului, unde Grupul este prezent", se arată într-un comunicat al organizaţiilor menţionate, remis luni AGERPRES.

Astfel, cu scopul de a reduce cantitatea de deşeuri de plastic ajunsă în apele Dunării, Mai Mult Verde a coordonat 9 acţiuni de ecologizare pe cursul fluviului, de la intrarea în ţară până în apropierea punctului de vărsare, în oraşele: Baziaş, Orşova, Turnu Măgurele, Giurgiu, Olteniţa, Călăraşi, Cernavodă, Brăila şi Galaţi. La aceste acţiuni au participat peste 300 de voluntari, care au colectat în total 8,1 tone de deşeuri, dintre care 5,3 tone de plastic. În plus, în Mahmudia, pe malul drept al braţului Sfântul Gheorghe, WWF-România a coordonat o acţiune de ecologizare-maraton. La această acţiune au participat atât autorităţile locale, cât şi 20 de voluntari, care au strâns peste 160 kg de deşeuri, dintre care peste 150 de kilograme de plastic, potrivit Agerpres.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1013 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038261 (s)