News Flash:

România nu primește atât de ușor banii din PNRR. Alexandru Nazare: 'Avem de îndeplinit peste 500 de obiective ca sa putem atrage banii'

20 Septembrie 2021
227 Vizualizari | 0 Comentarii
media 162273604500336300

PNRR, în formă în care urmează să fie aprobat de Comisia Europeană are una dintre cele mai consistente anexe de condiționalități raportat la celelalte state membre, a scris sâmbătă pe Facebook fostul ministru al Finanțelor Alexandru Nazare. Avem de îndeplinit peste 500 de “milestone-uri” și “target-uri” că să putem atrage toți banii din granturi și împrumuturi, precizează Nazare.

Fostul demnitar adaugă că succesul negocierii PNRR nu e dat de simplă aprobare, ci mai ales de condițiile agreate. „Corespondență cu Comisia Europeană, începând cu luna iunie, a fost secretizată pe motiv că erau negocieri în curs. Atât timp cât premierul anunță furtunos aprobarea, nu văd de ce clauzele de atragere a banilor din PNRR să rămână secretizate. Domnul Cîțu declara recent, aflat în vizită în Teleorman, că nu crede că a există vreun premier mai transparent că el. Așadar, când vom putea consulta pe site-ul Guvernului clauzele pe care le conține formă finală a PNRR? Sper că nu după aprobarea finală că să nu pună o țară întreaga în față faptului împlinit”, spune Nazare, informează Mediafax.

Un alt aspect omis permanent de premier în grabă de a capitaliza la congresul PNL, pe baza aprobării PNRR, este faptul că validarea PNRR de către Comisie este doar un pas intermediar. PNRR-ul României va fi considerat aprobat numai după validarea să în unanimitate de către consiliul miniștrilor de finanțe (ECOFIN), asta după ce va trece de COREPER (Consiliul Reprezentanților Permanenți) , FICO(Grupul de lucru al consilierilor financiari) și EFC (Comitetul Economic și Financiar). Numai atunci România va avea acces la avans, mai arată Nazare.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România pe 27 septembrie, semn că PNRR a fost aprobat. Potrivit premierului, până la finalul anului va veni primul avans din PNNR.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0802 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026474 (s)