vineri, 19 aprilie, 2024

Românii care nu vor beneficia de compensare chiar dacă au consumat energie electrică sub 255 kWh pe lună: ”Este foarte posibil ca facturile …”

Distribuie:

Publicat:

Cine sunt românii care nu vor beneficia de compensare chiar dacă au consumat energie electrică sub 255 kWh pe lună. Directorul general în cadrul Enel, Marius Chiriac, recomandă oamenilor să transmită inedxul, spunând că aceasta este o măsură de protecție împotriva facturilor uriașe.

În ultima perioadă prețurile imense la facturile de curent le dau bătăi de cam românilor. Multe persoane au plătit chiar și peste 8.000 de lei pe lună pentru consumul de energie electrică. Iată cine sunt persoanele care nu beneficiază de compensare chiar dacă au consumat energie electrică sub 255 kWh pe lună.

Cine nu beneficiază de compensare

La începutul anului trecut metoda de calcul a costului pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale a fost schimbată, după ce Guvernul a intervenit printr-o ordonanță de urgență care prevedea ca:

– clienții casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh, să plătească maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus;

– cei care consumau între 100 kWh și 300 KWh inclusiv, să plătească maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus; și – maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților non casnici, fără să se facă vreo referire însă la cei care anul trecut au depășit media lunară de 300 kWh și care, astfel, nu beneficiază acum de nicio reducere.

Așadar, chiar dacă acum, o persoană alege să facă economie la un consum de100 kWh pe lună, el va plăti toată această cantitate de energie consumată la prețul din contract, fără să primească vreo compensație.

De exemplu, chiar dacă va consuma 100 kWh și în contract prețul e 3 lei/kWh, va plăti suma de 300 de lei, și asta pentru că, în trecut, nu a fost mai econom.

Declarațiile directorului Enel

”Clienții ce au consumat peste 300 kwh/lună au intrat pe o categorie specială, fiind facturaţi după o formulă legată de costul mediu de achiziție al furnizorului de energie. Acest lucru a condus pentru această categorie de clienţi ce nu beneficiază de plafonare, la o creştere semnificativă a nivelului facturii.”, a declarat Marius Chiriac, scrie antena3.ro.

De asemenea, acesta recomandă oamenilor să transmită inedxul, spunând că aceasta este o măsură de protecție împotriva facturilor uriașe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img