vineri, 29 martie, 2024

Românii care primesc 500 de lei în plus la pensie înainte de Sărbători. Lor le intră banii pe card. Vezi în comentarii

Distribuie:

Publicat:

Vești bune pentru românii cu venituri reduse! Vor primii 500 lei până înainte de sărbători de la Guvern, bani cu care vor putea să își achiziționeze alimente. Cei care vor beneficia sunt pensionarii, care îndeplinesc criteriile necesare. Aceștia vor primii suma de 500 lei pe card, până la sfîrșitul anului.

Guvernul le oferă pensionarilor suma de 500 lei până la sfârșitul anului, înainte de sărbători. Pensionarii vor beneficia de această sumă dacă vor indeplini criteriile necesare, iar bugetul de acordare a banilor se ridică până la 600.000.000 lei, pentru un număr de 2,4 milioane de români.

Românii care vor primi 500 lei până înainte de sărbători

Pensionarii vor beneficia de suma de 500 lei din partea Guvernului, până înainte de sărbători. Cei care vor primi banii sunt pensionarii care se încadrează în criteriile pentru acordarea voucherelor sociale. Așadar, cele două sume de 250 lei care au mai rămas din cele 4, vor fi virate pe cardurile sociale ale românilor până la sfârșitul anului, înainte de sărbători.

Voucherele sociale fac parte din proiectul numit ”Sprijin pentru România”, iar valoarea totală al ajutorului pentru o persoană se ridică la 1.000 lei. Potrivit comunicatului de presă transmis de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, tranșa cu numărul II în valoare de 250 lei a fost virată vineri pe cardurile sociale.

”După eforturi susţinute din partea echipei şi o analiză riguroasă asupra a tot ce a însemnat prima tranşă, iată că reuşim să livrăm cei 250 de lei aferenţi tranşei II mai repede decât anunţasem. Astăzi am efectuat plăţile pentru cei care au carduri deja şi sunt în continuare eligibili. În total, această tranşă va ajunge la aproximativ 2,4 milioane de români şi se ridică la aproape 600 de milioane de lei, bani europeni pentru alimente şi mese calde. Aşadar, de săptămâna viitoare beneficiarii vor putea utiliza suma. Zilele acestea ne coordonăm cu reprezentanţii emitenţilor de carduri şi ai Poştei pentru ca şi noii beneficiari eligibili să aibă cardurile cât mai repede posibil”, a transmis Marcel Boloș.

De asemenea, Guvernul s-a ocupat și de persoanele omise la prima distribuire a cardurilor sociale. Persoanele eligibile care au fost omise vor primi cardurile până la jumătatea lunii septembrie, iar data la care li se vor vira banii este 23 septembrie, 2022. În acest caz de află 91.000 mii de români.

Ce trebuie să facă cei care nu sunt siguri dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate

Persoanele care nu sunt sigure dacă sunt eligibile pentru a primi cardurile sociale, trebuie să contacteze Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, aceasta fiind instituția responsabilă pentru listele beneficiarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img