vineri, 19 aprilie, 2024

Românii cu mai mulți copii, facturi mai mici la energia electrică. Ce condiții trebuie să fie îndeplinite

Distribuie:

Publicat:

Românii cu mai mulți copii ar putea plăti facturi mai mici la energia electrică. Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de un kilowatt mai ieftin, indiferent de consumul lunar pe care îl au.

Potrivit unui nou amendament adoptat la OUG pe energie, românii care au în întreţinere cel puţin trei copii care merg la şcoală vor beneficia de un preţ mai mic la energia electrică. Mai exact, aceste persoane vor achita pentru un kilowatt 0,68 lei, ceea ce reprezintă tariful minim care există, indiferent de consum.

Românii cu mai mulți copii, facturi mai mici la energia electrică

Așadar, românii care au în întreţinere cel puţin trei copii care merg la şcoală vor beneficia de un preţ mai mic la energia electrică. Vor plăti astfel tariful minim pentru un kWh, respectiv 68 de bani, ceea ce reprezintă tariful minim care există, indiferent de consum. În principiu, acest tarif de 0,68 lei pentru un kilowatt era valabil doar pentru persoanele care aveau un consum redus de 0-100 KWh inclusiv.

Ce condiții trebuie să fie îndeplinite

Pentru a beneficia de acest preț pe kilowatt, o familie trebuie să aibă în întreținere cel puțin trei copii care urmează o formă de învățământ. Această prevedere se aplică şi în cazul celor cu trei copii cu vârste până la 26 de ani, la fel, dacă aceștia urmează o facultate.

"a1) prin excepție de la litera a), 0.68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza declarației pe propria răspundere, pentru întreg consumul realizat.

a2) prin excepție de la litera a), 0.68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învățământ, pentru întreg consumul realizat", se arată în amendamentul Ordonanţei de Urgenţă.

Modificarea a fost făcută astăzim în urmă cu doar câteva ore, de memrbii comisiei. Deși a fost contestată de distribuitorii de energie, pe motiv că le va fi foarte greu să facă identificarea familiilor cu trei copii care urmează forme de învăţământ, a fost adoptată de membrii comisiei de specialitate şi urmează să intre la plen.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img