News Flash:

Românii plătesc scump haosul politic: ANRE spune că este 'imposibil' de aplicat soluția Guvernului pentru compensarea facturilor la energie

13 Octombrie 2021
253 Vizualizari | 0 Comentarii
media 163179729461962800

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va trebui să verifice în fiecare lună 7 milioane de facturi ale consumatorilor de electricitate şi gaze naturale, după ce va produce efecte ordonanţa Guvernului privind compensarea facturilor la energie, a declarat, marţi, vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, în cadrul Aspen Energy Summit 2021.

"Mesajul (către Guvern, n.r.) ar fi: cât mai simplu, cât mai puţin birocratic, pentru că şi pentru instituţii este foarte greu să urmărească. Noi, cu această Ordonanţă 118, exagerând puţin, suntem puşi în situaţia să verificăm în fiecare lună 7 milioane de facturi: 5,2 milioane de consumatori casnici de energie electrică vor beneficia de această schemă, conform unor estimări, alţi în jur de 2 milioane de consumatori de gaze naturale, deci sunt peste 7 milioane de facturi lunar", a afirmat Zoltan Nagy-Bege.

Vicepreşedintele ANRE a apreciat că este imposibil ca instituţia să verifice un număr atât de mare de facturi. "Este imposibil să le verifici, să le încadrezi într-o anumită tranşă de consum, erau soluţii mult mai simple prin care această compensare se putea rezolva", a precizat Zoltan Nagy-Bege.

Vicepreşedintele ANRE a solicitat Guvernului să aplice soluţii mai simple în ceea ce priveşte compensarea facturilor la energie, precum compensarea directă a facturilor între Guvern şi furnizorii din energie.

"Deci aş încuraja soluţiile mai simple. Iarăşi o recomandare: dacă statul trebuie să plătească lună de lună anumitor furnizori nişte sume de bani în contul acestor compensări, iar acel furnizor are de plătit la stat nişte dări lună de lună, cele două se pot stinge şi nu mai plimbăm bani din stânga în dreapta, ne compensăm cu cele două sume", a adăugat Zoltan Nagy-Bege.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1047 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027520 (s)