sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Roman Abramovici ajută Kievul fără să vrea – Vânzarea Chelsea aduce Ucrainei miliarde de dolari

Distribuie:

Publicat:

Victimele războiului din Ucraina vor beneficia de 2,3 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde de dolari/ 2,6 miliarde de euro) din veniturile obținute în urma vânzării clubului de fotbal englez Chelsea de către oligarhul rus Roman Abramovici, notează Mediafax.

Guvernul britanic așteaptă undă verde din partea Uniunii Europene pentru a dona această sumă substanțială pentru a ajuta eforturile umanitare din Ucraina, care continuă să fie atacată de forțele rusești, relatează insidethegame.

Odată aprobate, fondurile vor fi direcționate către o fundație pentru sprijinirea victimelor războiului din Ucraina, în urma unui acord între guvernul britanic și Abramovici.

Mike Penrose, un fost director executiv al Fondului internațional de urgență pentru copii al Națiunilor Unite, a fost însărcinat cu înființarea fundației.

Abramovici a fost nevoit să vândă Chelsea anul trecut, după ce a fost sancționat de guvernul britanic din cauza războiului din Ucraina.

Oligarhul, care a deținut Chelsea timp de 19 ani, a fost acuzat că are "legături clare" cu președintele rus Vladimir Putin.

Un consorțiu condus de magnatul american Todd Boehly a preluat în luna mai a anului trecut proprietatea lui Chelsea, după ce a încheiat o tranzacție care se estimează că are o valoare de 4,25 miliarde de lire sterline (5,20 miliarde de dolari/4,76 miliarde de euro).

Banii au fost depozitați într-un cont bancar înghețat în Marea Britanie pentru a se asigura că Abramovici nu a primit niciun fel de venituri din vânzare.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img