sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Roman mort in Italia. Alti doi solicita ajutorul

Distribuie:

Publicat:

Ambasada Romaniei la Roma s-a autosesizat cu privire la decesul unui cetatean roman, care a survenit in cursul diminetii de luni. Moartea a survenit la 24 de ore dupa producerea seismului din Italia, cauza mortii urmand a fi stabilita in perioada urmatoare, precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Ambasada Romaniei la Roma este in contact cu familia cetateanului roman, fiind pregatita sa acorde asistenta in vederea repatrierii.

Din verificarile efectuate pana la momentul actual, nu exista cetateni romani spitalizati in urma cutremurului, se arata intr-un comunicat al MAE.

“De asemenea, o mare parte dintre cetatenii romani care si-au pierdut locuintele in urma cutremurului din 30 octombrie 2016 au fost transferati in hotelurile din zona lacului Trasimeno (regiunea Umbria). Misiunea diplomatica de la Roma este in legatura cu autoritatile locale pentru a afla informatii cu privire la cetatenii romani ramasi fara adapost, precum si locatiile exacte unde au fost mutati”, precizeaza sursa citata.

Potrivit datelor oferite de MAE, doi cetateni romani din zonele calamitate au solicitat sprijin pentru repatriere, acestia urmand sa se deplaseze in Romania in perioada imediat urmatoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img